Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 4 juni 2016

Det kan alltid bli annorlunda

Det finns absolut inget som inte kan förändras. Vi lever i ett ständigt rörligt materia. Vi tror att livet är statiskt och inget kan bli annorlunda men så är det inte. Vi märker det först när det sker. Vi märker det först när just livet blivit annorlunda.

Vi lever i harmoni tills dagis börjar sedan blir det annorlunda. Vi börjar skolan sedan blir det annorlunda. Vi slutar skolan sedan blir det annorlunda. Vi flyttar hemifrån, då blir det annorlunda. Vi blir sambo eller gifter oss, då blir det annorlunda. Vi får barn, då blir det annorlunda. Barnen blir tonåringar, då blir det annorlunda. Vi skiljer oss, då blir det annorlunda. Vi blir arbetslös, då blir det annorlunda. Vi går i pension, då blir det annorlunda. Vi åldras, då blir det annorlunda. Vi dör då blir det annorlunda.

Det blir hela tiden annorlunda men vi tänker att allt är en konstant. Livet är just annorlunda. Det kan alltid bli värre men det kan också bli bättre. Det som var i går behöver inte bli idag. Det som är idag behöver inte bli i morgon. Livet är annorlunda och det handlar för mig att förstå att livet är som det är just nu. 

Precis när vi tror att allt blivit bra och lugnt så händer det. Då händer det. På samma sätt precis när vi tycker att allt är ett kaos så händer det. Vi kan inte vara säkra på något. Det borde ej finnas ett då och sedan utan bara ett nu. Men så är det inte utan det är annorlunda. 

Just det livet som är nu är det livet jag behöver ta hand om. För just det livet är mitt enda liv. Ett liv som är annorlunda och inte döljer nått annat än det som är just nu. 

För ca 10 år sedan var livet annorlunda och fortsatte att bli annorlunda de år som gått. Nu är livet igen annorlunda och jag fångar mer ett lugn i mig. Men innan lugnet var det annorlunda det var stress och irritation. Nu är det lugnt och det är annorlunda. 

Det är på samma sätt att allt tycker jag ska vara som jag vill men det blir inte så. För ibland blir det annorlunda. Det är alltid annorlunda och det är det som är default.

Tänker du att livet inte förändras eller ser du det annorlunda?

Idag är en dag livet blir annorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948