Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 19 juni 2016

Livet är aldrig statiskt

Om du av någon anledning tror att livet inte är föränderligt och du tror att allt kommer att vara för evigt då har du kommit in på en tankebana som du har kommer att få svårt att bekräfta den är sann. Livet ändras varje sekund. Det som var, bara för en liten stund sedan ser annorlunda ut just när du tänker att det fortsätter att vara som det var förut. Egentligen är det så att inget är som förr på något sätt utan allt är på ett annat sätt. Tiden går och varje ny sekund matar på ny förändring. Du kanske vill att det ska uppfattas som lika men ack nej det är bara en illusion. Historia kommer alltid att vara en historia som beskriver något som varit. 

Låt mig ta ett exempel. Vi har inte träffat en person på mycket länge. Vi går och bär på minnen om hur denna person var och hur personen såg ut. Dessa minnen har vi inom oss och grundar sig på det som varit. Kanske har vi till och med under tiden förändrat vår syn på hur denna person var och såg ut i vår minnesbank. Sedan efter lång tid får vi tillfälle att ses igen. Visst känner vi igen personen på något sätt men vår minnesbild stämmer definitivt inte överens med den vi hade. Kanske har personens beteende förändrats, utseende, storlek, färger ja mycket har blivit annorlunda jämfört med den bild vi sparat i vår egen minnesbank. Tänk bara tanken att vara arg på en person för länge sedan och fortsätta att vara arg baserat på en historisk minnesbild. Det låter ju egentligen helt vansinnigt. Tänk så mycket vi själva förändrats sedan dess. 

Allt är föränderligt men vi lever livet som det var statiskt. Vad är det för idé med det? Vi spar en massa minnen från förr och säger att det var bättre förr samtidigt vet vi att även nu kommer att bli förr. Då kanske vi har det ganska bra nu. 

Ibland kanske vi har möjlighet att lyssna på en bandinspelning från förr och någon som talar eller sjunger. Ibland låter det så konstigt, så gammalt på något sätt. Det är en del av en utveckling som sakta smugit sig på. Vi ska inte tala om klädmode, hur vi tycker något då var snyggt men som idag är det värsta vi sett. Vi lever i en föränderlig värld och idag är inte i morgon det vet vi med säkerhet. 

Sitter du fast i något du tänker är statiskt? Vad kan du göra för att ändra denna illusion?

Idag är en dag jag ser mig själv utvecklas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948