Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 2 juni 2016

Den trängda känslan

De trängda känslorna som kommer över oss ibland vill söka ett svar. De vill hitta ett svar och en förklaring som reder ut och ska svarar på frågan varför. Svaren som vi skapar blir gärna förhastade tankar om oss själva eller andra. Svar som saknar relevans och som till största del är uppbyggda av egna föreställningar. 

Hela processen sker i oss själva och då vet vi vilka svar vi kommer att få, svar som bygger på vår egen sanning. 

Detta med att söka svar kan gäcka oss i hela vårt liv. Varför gjorde han så och varför hände detta? Varför bedrog han mig? Varför gjorde han slut? Varför tog han på mig? Vi vill ha svaret på frågor och är inte beredda att förändra något förrän frågorna hittat sitt svar. Får vi inga svar skapar vi oss egna svar som stämmer med de känslor vi går och bär på. Processen i oss själva agerar som ett självspelande piano där melodin redan från början är förutbestämd. 

Allt detta skapar oftast smärta. 

Om nu trängda känslor kan skapa ytterligare smärta tänker jag att andra typer av känslor kan skapa dess motsats. 

Allt som skapas och sker är upplevelser och tankar i oss själva. Processer i ett slutet kärl som sällan tillåter motsatta intryck påverka sig om processen är i det modet. 

Först när vi ser vad vi gör mot oss själva börjar sakta andra processer få möjlighet att starta. 

Jag vet egentligen inget ältande som leder våra svar närmare. Den enda vinsten med ett ältande är egentligen när vi upptäcker hur detta ältande skadar oss själva. Då öppnar sig en chans till förändring. 

Jag kommer ihåg hur jag för ett antal år sedan verkligen ville söka svar och hur jag ältade så att andra skulle förstå hur jag led. När jag insåg hur mycket jag skadade mig själv och hur jag förpestade mitt liv och min omgivning började något nytt.

Söker du svar på frågan varför som ett svar på dina trängda känslor?

Idag är en dag jag inser att jag inte behöver få svar. Svaren vill bara bekräfta något jag redan tror att jag vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948