Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 10 juni 2016

Tomt är också ett ord som är ok

Det var helt tomt i går. Huvudet var fullt och det fanns en massa känslor men jag hade inget att säga. Summering av flera dagar innebar egen eftertanke och det blev tydligt. Tanke om syfte med vad jag gör och dess konsekvenser. 

Vad jag har för syfte överskriver allt annat som jag tänker, känner eller gör. Mitt bakomliggande syfte styr mina medel och mitt sätt. 

Såhär startade jag igår:

Jag märker hur tydligt det blir just nu. Jag skriver min blogg men får inte till mina tankar. Mina känslor ligger och styr och vill att jag skriver om helt andra saker. Viljan att vara ärlig styr mig mer än att komma med kloka saker. 

Det råder en strid i mig som är en kamp mellan mina djupa känslor, mitt förnuft, min spontanitet och min ärlighet. Alla vill få utrymme och just i stunden är det mina känslor som leder. Känslor av att skriva av mig mina rädslor och min frustration. Känslor som handlar om mitt ärliga syfte, allt fanns där men jag kunde se hur mitt resultat missade målet fullständigt. Det värsta är att jag vet varför. Jag sköt mot rätt måltavla men använde helt fel vapen och ammunition. 

Eller var det tvärt om. Just nu är jag inte säker. Både mitt ego och mitt jag står tvekande och undrande. 

Ibland behövs tid. Ibland behövs reaktion. Ibland behöva inget och tystnad. Var sak har sin tid och konsten är att veta när de olika tiderna ska infinna sig. Det är som i den gamla Gröna Lunds trappan. Stiger jag på fel trappsteg står jag och åker upp och ned på samma ställe utan att föra mig framåt. 

Allt blir inte rätt och jag ska sluta döma mig för det. Allt blir inte heller fel. Det viktigaste är att mina syften ändå är rätt för det är där allt både börjar och slutar. 

Kan du känna att det finns dagar du varken vet ut eller in och den kraft du hade ena dagen är som försvunnen? 

Idag är en dag jag tillåter mig att vara precis som jag är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948