Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 1 maj 2013

Lita på min väg

Det är så lätt att lyssna på andra vad de tycker och vad de känner. Det är så lätt att rätta mig till andras idéer och synpunkter och sedan tro att det är det rätta för mig. Alla har idéer och tankar. Alla har synpunkter oavsett om de säger det eller inte. Hör jag inte så kan jag känna deras syn på det.

Men vad är det jag hör och ser. Vad är det som de bygger sina åsikter på?

Det jag får är deras syn på vad de tänker , tycker och känner byggd på deras erfarenheter, deras rädslor, deras lycka och olycka. De har aldrig varit i min kropp och känt det jag känt eller inte känt! De har inte mina erfarenheter. Det jag får är en spegelbild av dom själva. De kommer inte att ta konsekvenserna av deras åsikter.

Är det detta jag vill?

Sedan lyssnar jag på mig själv. Är det dessa åsikter jag vill ha? Ja och nej! Nej om mina åsikter bygger på mina misslyckanden där mina rädslor ligger kvar i mig. Nej om de bygger på brist på min egen tillit. Ja om det bygger på mina insikter om mig själv där jag har utrymme att gå utanför mina ramar bara för att jag vill. Ja om jag bygger det på min universella tillit till mig själv.

Ha tillit till mig själv och den väg jag går! Är jag energisk och medvetet styr mig mot mina egna mål, vilka de än är känslomässigt och intellektuellt, kommer jag dit.

Lita på min egen väg, den väg jag går!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948