Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 16 februari 2016

Aktion och reaktion

Precis allt jag gör leder till något som påverkar mig själv. På samma sätt är det med allt jag tänker och allt jag känner. Precis allt har en påverkan. Det är därför det är så viktigt att välja vad jag tänker, känner och gör. Gör jag bra val för mig blir det bra. Göra jag mindre bra val blir det mindre bra. Det är det livet handlar om.

Väljer jag att tänka på det jag vill och det goda i det jag vill kommer jag att känna gott. Väljer jag att se de möjligheter dagen kan ge mig blir det så. Väljer jag att se allt gott jag fått i livet och allt bra som finns framför mig så kommer det att bli så. Inget kan hindra mig att tänka positivt förutom en sak. 

Mina negativa tankar. De negativa tankarna kan förgöra mig. De bryter sakta ned mig och kan få mig fullständigt på fall. De finns i min historia och de finns i min framtid. Sällan finns de här och nu. De negativa tankarna kommer att såra mig och skada mig. Är det det jag vill så ös in alla negativa tankar du har i dig. Du kommer garanterat att bli sårad.

Att tänka positivt kan låta som en trött klyscha och det är det, om vi inte själva funderar över vad det innebär för oss själva att ändra våra tankar till det positiva. Vi har inbyggt i oss själva en benägenhet att ösa in det dåliga i oss själva. Vi är vana att få negativ kritik och vi är vana vid att känna skuld och skam. Vana är samma sak som mindre kaos och leder till att vi söker oss dit. Är det bra för oss, tveksamt men det var en gång bra för någon annan men inte för det lilla barnet i oss själva.

Idag är vi alla vuxna, mer eller mindre och vi kan göra våra egna val. Ingen kan hindra oss genom att stå i vägen för detta. Om det är någon som står i vägen är det just vi själva. Jag gör mina val och resultatet av mina val kommer att leda till det jag valt.

Idag är en dag av glädje.
Idag är det jag som strålar. 
Idag kommer det jag vill ska hända att ske.
Solen lyser för mig.
Jag är kung i mitt eget rike.
Jag kommer med ett budskap till mig själv som kommer att leda mig själv rätt.
Jag har bestämt att mina egna negativa tankar ska inte längre låta styra mig själv. Det är slut med det nu.
Vägen fram är inte vägen bak utan just vägen fram. 
Det som var igår är inte längre.
Det som är idag är det som jag kan påverka eftersom det som är idag har ännu inte skett.
Jag är vad jag väljer att bli.

Har du valt att vara fast i dina negativa tankar eller har du gjort ett medvetet val att göra slut med dessa?

2 kommentarer:

  1. Jag väljer att le för att styra upp känslomässigt. Le inombords så blir det varmt och trevligt för goda tankar att frodas i . Le utåt för det gör mig glad.

    SvaraRadera

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948