Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 19 februari 2016

Idag är en bra dag

Jag gjorde annorlunda och valde att ta det lugnt till jobbet, stanna upp och tala med människor och göra en sak som jag länge tänkt på. Bland annat mötte jag grannen med sin nya hund och grannen mittemot där jag bor som jag sällan talar med.

På min väg till mitt arbetet möter jag en man jag känner igen från 90- talet. Vi möttes några få gånger i en arbetssituation på den tiden. Jag vet inte om hans minns mig men jag minns honom och jag har nu sett honom ett antal år stå ett dörrpar från mig i tunnelbanan och på perrongen. Jag har flera gånger tänkt, vad tokigt och att jag vill presentera mig för honom bara att tala om att jag ser honom och känner igen honom.

Idag råkade det sig inte bättre än att vi satte oss precis mittemot varandra. Nu gick det inte längre att hålla inne med min tvekan utan jag tog mod till mig och sa hej och berättade min historia, kort. Vi satt och snackade om en massa saker tills jag var tvungen att gå av vid min hållplats. En människa, ett liv, ett öde och en massa tankar och känslor.

Idag på jobbet har jag haft en avslappnad fantastisk dag så här långt och det känns som det inte finns något, just idag som kan stoppa den känslan. Även lunchen blev spännande och överraskande.

När jag själv fattar beslut om vad jag vill göra och vad jag vill känna och tänka så är det precis det som sker. Det enda som kan hindra detta är min egen tvekan till det jag bestämt. Av vilken annan anledning skulle det annars inte blir som jag bestämt?

Jag fyller mig med rädslor eller jag fyller mig med kärlek och tacksamhet.

Jag gör val och de är mina egna. Ingen annan gör mina val hur gärna jag skulle vilja vidhålla att det skulle kunna vara så, så är det inte så.

Hur jag har det handlar inte om mina föräldrar, mina gamla x, mitt arbete, sjukdomar, ekonomi, årstid, väder, min ålder, andras framgång, andras tur eller vad det än är. Det handlar bara om just mig. Mitt ansvar, mina beslut, mitt sätt att förhålla mig till olika saker, mitt fokus och allt annat som jag beslutar om.

Idag är en bra dag för jag finns och solen lyser på mig, även idag även fast det finns moln på himlen. Idag är en bra dag för att utvecklas.

Är idag en bra dag för dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948