Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 20 februari 2016

Jag är ingen dålig människa

Jag kan ha fattat en del dåliga beslut,
men jag är ingen dålig människa.
Jag kan ha lyssnar för mycket på mina känslor, men jag är ingen dålig människa. 
Jag kan ha haft en mängd tokiga tankar som jag låtit mig styras av, men jag är ingen dålig människa.

När jag ser tillbaka kan jag se hur jag verkligen, i olika situationer låtit mig själv styras av mina beslut utifrån mina känslor och mina tankar. Jag kan se att jag gjort en hel rad av helt vansinniga val styrt av mina rädslor i form av ensamhet, utsatthet, längtan, skam och skuld. Vissa beslut riktigt svåra att hantera. I dessa stunder visste jag inte bättre hur att göra annorlunda. Idag vet jag vad jag skulle gjort annorlunda då. På samma sätt kommer det säkert att bli här och i framtiden när det gäller andra saker men förhoppningsvis kommer jag inte att fatta samma typ av tokiga beslut åter igen. 

Jag vet att en del av mina personligheter som jag lärt känna dessa senaste år, gäckar mig och som jag framöver och alltid behöver vara uppmärksam på och det är ok. Så länge jag reflekterar och alltid strävar efter att utvecklas och göra mitt bästa kommer de stora penseldragen att för alltid få en mer rund och ny form. Men i små detaljer och med den lilla smala penseln kan det säkert, trots min noggrannhet, ändå ske misstag. Misstag jag troligen oftast själv kommer att upptäcka före någon annan. 

Det är ok och jag är tacksam över att jag varje dag med mig själv och i relationer med andra upptäcker mer av mig själv. Jag är tacksam att det finns en omgivning som låter mig prövas i nya och gamla situationer, igen och igen. Det är så jag kommer att lära mig mer och att för varje dag växa. Tack för att jag vågar ge mig själv den chansen. Tack för att andra står ut med mig i mitt växande. 

Jag vet att det finns så många som med sitt uthålliga stora hjärta är beredd att ge mig den chansen. Några kanske inte orkar mer andra har gått för länge sedan men det finns de som står kvar och accepterar mig för den jag är i stunden. För detta är jag dessa personer evigt tacksam. 

Jag hoppas att jag på samma sätt visar och öppnar mitt stora hjärta till andra på samma sätt och själv står kvar även fast livet ibland har sina toppar och dalar. Det är min vilja och min önskan och jag ska göra allt för att ge detta utan att dölja det i egna syften. 

Jag är ingen dålig människa jag gör bara så gott jag kan. 

Är du en dålig människa eller tillhör även du de som i varje stund gör så gott du kan? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948