Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 20 oktober 2015

Välkommen alla ni och alla det

Att sluta att ifrågasätta de teser jag själv satt upp och att sluta att vara nyfiken på det som ännu inte är, är ett misstag. 

Det är det som ännu inte är som får mig att hitta nya stiga och vägar som leder mig framåt och samtidigt lär mig att leva här och nu. Det är inte det som jag tänkt utan det jag tänker och kommer att tänka som förför och kan förgöra men samtidigt kan föra mig i nya riktningar. 

Jag är en person som är men vill ta intryck av det som sker och pröva min tankar och mina sinnen. Tänk om jag skulle fortsätta äta precis samma mat alla dagar som jag åt i min uppväxt samtidigt som vår matkultur är i en ständig utveckling, idag inspirerad av hela världen. Vad skulle det göra mig och hur mycket skulle jag då missa att möta. Det är inte de människor jag mött som kanske inspirerar mig mest utan det är de människor jag möter och ännu inte mött som utmanar mig och får mig att växa. Det är inte de åsikter jag redan stött och blött som prövar mina egna utan det är de åsikter och argument jag ännu inte fått pröva. 

Samtidigt så finns det en trygghet i att finna plats för återhämtning och känna trygghet där jag kan i lugn och ro sortera de intryck som kommer till mig varje dag. Men jag vill inte att enbart denna plats ska pröva mig. Det kommer att få mig att resignera och sluta växa och leva.

Jag har inte alltid tänkt och gjort rätt. Definitivt inte. Jag tänker inte och gör inte heller rätt alltid. Jag påverkas av det som händer i mig och det som händer utanför mig. Jag försöker att lära mig att balansera detta på ett bra sätt för mig. Men ändå ibland blir det fel och det styr mig i konstiga riktningar.

Jag behöver ta diskussioner och möta situationer där jag inte är helt komfortabel. Jag behöver pröva mina egna tankar på samma sätt som jag behöver pröva mina muskler och alla mina sinnen. Inget är beständigt eftersom jag lever i en värld som är under ständig utveckling. Jag kan bli bärare av ett gammalt tänk eller jag kan pröva mig själv med nytt. Det betyder inte att allt gammalt är fel och allt nytt är bra. Det betyder att jag däremot behöver tillåta mig själv att våga möta båda.

Att sluta träna min hjärna och vore samma sak som att sluta röra på mig och pröva mina muskler och det kommer att göra mig svag och sjuk på sikt.

Så välkommen alla ni och alla det som bär med er det jag inte vet, det jag aldrig mött eller det jag trodde jag visste.

Hur mycket tränar du dina sinnen och dina tankar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948