Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 19 juli 2013

Sammanhang

Jag har länge tänkt på att jag vill leva i ett sammanhang och beklagat mig för att jag inte gör det. Jag ville tillhöra och vara till nytta. Jag ville finnas för andra och de för mig. 

Jag har varit en jäkel på att skapa dessa sammanhang genom att engagera människor, skapat projekt av olika slag och få kontakt med andra. Antal sammanhang har det inte varit brist på men ändå har jag inte varit nöjd. När jag väl tyckte jag funnit mitt sammanhang blev jag uttråkad och när jag inte hade det kände jag stor saknad. Jag var inte nöjd. 

Sammanhangen försvann snabbt och nya kom till som också efter ett tag försvann. 

Det var slitit att skapa dessa sammanhang. Vad jag inte då såg var att alla mina sammanhang jag hade centrerades runt mig med mig i centrum, inte jag som en delmängd i en stor länk. Sammanhangen var för mina behov och mina syften inte något som alla kunde ha nytta av. Klart dessa upplöstes efter ett tag. 

Jag tror att vi alltid lever i något slags sammanhang med något. Sammanhang med människor, släkt, en grupp, ett arbete, i boendet, familj, på Ica, på bio ja överallt. Men sammanhang behöver inte vara med människor det kan lika gärna vara med djur, i naturen, med saker osv. Det är jag själv som sätter en värdering på sammanhanget och avgör.  

Är jag inte nöjd ser jag troligen de sammanhang jag inte har som jag saknar . Mina sammanhang jämförs med vad jag tror andra har som kan göra mig, inte nöjd. Slutar jag jämföra kommer jag att upptäcka att det finns mycket som kretsar vid sidan om mig som jag kan vara en del av men inte där jag är i centrum.

Jag lever då är jag i ett sammanhang och dör jag kanske jag också är det vem vet. 

Vad handlar allt detta om egentligen? Jo det handlar om mitt eget ego som spökar med mig och bristen på att se det jag faktiskt har. Det handlar om att andra ska bekräfta mig och skapa mig det jag vill ha . Inte att jag sk vara en del av något andra vill ha. Det handlar om kontroll och det handlar om mig. 

Jag är till för sammanhanget inte sammanhanget är till för mig. 

Acceptera det jag har och det jag inte har. Var nöjd och tacksam just nu. 

Tjäna men förvänta dig inget. 

Där är mitt sammanhang. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948