Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 31 juli 2013

Väcker upp mig

Jag får ibland tydligt kontakt med mina karaktärsdefekter (karaktärer i mig som inte är bra för mig) i vissa situationer. De väcks upp och testar mig. Det blir så tydligt och jag ser hur mitt humör, min stress och mina sämre beteenden väcks till liv. Det kan handla om vad andra personer väcker i mig i vissa situationer. 

De får mig att känna, känna igen. Känna igen en gammal känsla som jag tidigare hade och som jag inte mådde bra. Känslan väcktes då av andras beteende men beteende som blivit en del av mig. Jag är medveten om de negativa dragen, jag har accepterat att det är en del av mig. Men känslan prövar mig. 

Mitt sätt att komma till rätta med detta, att inte falla tillbaka har varit att gå tillbaka till den tidpunkt när denna negativa känsla föddes och lära om göra rätt. Lära mig förstå att mitt inlärda negativa beteende föds av en inlärd känsla och det beslut jag då fattade.  

Jag behöver lära om och bli medveten om min känsla kopplat till min tanke och mina handlingar. 

Hela jag utmanar mig och det är alltid gott om jag lär mig att blir medveten om  mig och det som är jag. Jag utvecklas av att lära mig om mig. 

Allt detta har ett enda syfte och det är att känna kärleken till mig som tidigare fått törnar. 

När jag känner full kärlek till mig själv blir allt rätt. Rätta val. Rätta tankar. Rätta känslor (tillåter alla känslor). Rätta handlingar. 

Är du klar över dina karaktärsdefekter och hur de väcks till liv? 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948