Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 23 juli 2013

Vad styrs jag av

När jag granskar mig själv kan jag se att jag har insikter som gör att jag styr mitt liv på rätt grunder. Kärlek istället för rädslor. Kärleken till mig själv vilket också blir min ensidiga kärlek till andra. Med den grunden är jag i min balans och allt runt mig får rätt fotfäste och utvecklas på ett sätt som aldrig gör mig besviken. 

Ibland kan jag se att jag är som alla andra en tvåbenting, där jag faller tillbaka. I de lägen blir det tydligt hur mina rädslor omedvetet styrt mina val. Ibland på ett sätt som kan få obeskrivliga konsekvenser för mig. Mina rädslor gör att jag agerar, tänker, känner och gör saker som verkligen inte leder mig framåt. 

Vågar jag fråga mig vilket känsloläge jag har och vad som fått mig dit finner jag oftast svaret när jag får ett problem eller när saker inte går min väg. 

När jag blir klar över vad som styr mina val och kan bottna i frågan varför, finner jag svaret och har en möjlighet att förändra. 

Jag kan ha en klar tanke men när mitt känslosystem inte håller med blir det dessa omedvetna känslor i slutet som ändå styr mig. 

Hur är det för dig, vad styrs du av? Ödet, hoppet, dina känslor eller dina tankar och hur vet du det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948