Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 8 januari 2014

Ändra ord ändrar liv

Vad jag väljer att använda för ord styr hur jag uppfattar min värld. Det jag väljer att fokusera på blir mitt val. Det handlar inte om lycka eller olycka. Det handlar inte om att dölja eller trycka undan. Det handlar inte om att förställa mig, i någon riktning. Det handlar om mitt val.

Valet av ord styr hur min hjärna väljer att förhålla sig till mitt liv. Orden kan lyfta eller sänka. Orden styr mig i en viss riktning. Orden affirmerar mig, de får mig att känna och bekräfta mig. Bekräftelse kan vara både negativ eller positiv. Vilken bekräftelse jag väljer styrs av mitt mod och min sinnesstämning. Jag får det jag känner att jag är och känner mig som.

Självklart har allt det jag känner orsaker som kan vara bra att komma tillrätta med och acceptera men den snabbaste vägen att välja att förändra något i min egen sinnebild är just att välja ett annat ord. Orden talar till mig när jag tänker dessa ord och när jag hör mig säga orden.Det jag hör tror jag är sant vilket styr mig i den riktning mina ord står för.

Jag har själv ältat och använt mig av en massa negativa ord för att ytterligare bekräfta för mig själv om hur synd det varit för mig eller hur trist jag tycker något är. Säga något med samma ord en massa gånger blir som att verkligen övertyga mig själv om att det är så. Jag kommer verkligen inte undan, jag är verkligen i en svår situation och bekräftar det om och om igen i valet av mina ord. Det bekräftar. Men är det den bekräftelsen jag söker? Nej så klart men det är den bekräftelsen jag känner i min kropp och det är den bekräftelse jag får med valet av mina ord.

Hur gör du, vilka ord väljer du i ditt liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948