Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 22 januari 2014

Skillnad

För att toppar ska vara möjliga krävs dalar. Utan vatten ingen torka. Ingen skit om det inte kan vara rent. Ingen glädje utan sorg. Ingen lycka utan olycka. 

Motsatserna finns där och jag behöver förstå att det är en del av mitt liv. Motsatser visar på skillnad. 

Det är när jag lever med en annan sanning jag gör det svårt för mig. 

Andra försöker utplåna skillnaden. Jag vet att jag söker skillnaden. Jag tror att jag inte vill ha den men jag söker för att känna. Det är i skillnaden jag känner kontrasten och blir berörd. Det är i skillnaden jag får livet. 

Förut sökte jag kaoset för jag var mer bekant med det kaos jag växt upp med. Jag var hemma även fast jag aldrig medvetet förstod det då. Idag söker jag skillnaden för att förstå, känna, bli berörd, känna tacksamhet och bli passionerad. Skillnaden griper tag i mig samtidigt som jag förstår och accepterar att det är en del av mitt liv oavsett om jag söker den eller inte. 

Ibland i livet upplever jag att det är mindre skillnad. Det kan t o m tråka ut mig. 

Ibland lurar jag mig att tro att jag är drabbad av allt negativt och glömmer det i mitt liv som är positivt. Det är i dessa stunder jag börjar tvivla. Skillnaden upplevs för stor. Det är då jag mer än andra gånger jämför mellan mig och andra och kan tycka det finns orättvisor. Det är i dessa stunder jag glömmer bort att jag är jag och andra är andra. Skillnaden finns inom mig även fast jag lättare kan se den gentemot andra. Det är i dessa stunder jag prövas. 

Den jämförelse som sker inom mig känns sund, den jämförelse som sker utanför mig själv har mitt ego konstruerat. 

Varje skillnad är min utmaning. Vissa skillnader söker jag andra är min prövning. Alla skillnader vill jag ha även fast jag i stunder tänker annorlunda. 

Hur tänker du? Är skillnaden en del av ditt liv som du accepterat eller något du sträva bort från?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948