Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 29 januari 2014

Jag behöver blanda

Jag har möjlighet att ha alla tankar och alla känslor i mig i det liv jag lever. Jag har allt. Jag behöver inget mer. Det är när jag tror att jag inte har allt jag gör det svårt för mig själva. Jag börjar leta utanför mig själva för att finna det jag tror jag saknar. 

Jag var under många år ute och letade, allt för många år. Jag letade och letade bl a efter det jag anklagat mina föräldrar för att inte ha givit mig. 

Jag har varit en kille som tänkt och tänkt och tänkt. Skallen har varit full av tankar. Tankarna har döljt de känslor jag haft. Döljt min smärta. Tankarna har fyllt mitt liv  tillsammans med mina handlingar. Handlingarna återkommer jag om framöver.

Men det kan vara precis tvärt om. Det inre livet kan vara fyllt av en massa känslor. Känslorna bara är där och spelar ut hela sitt register. De sköljer över alla breddar. Det blir för mycket. 

När känslorna flödar behöver jag blanda in mer tankar så att det blir ljumet och tvärt om. Hitta balans och jämvikt. Fråga mig själv vad står denna känsla för, är det sant, är det rimligt, vad är det jag känner och varför? 

Jag välkomnar alla mina tankar på samma sätt som jag välkomnar alla mina känslor.  Jag blandar upp det tillsammans    för att skapar min balans.

För mycket av något skapar mitt inre kaos. Jag skapar en möjlighet att ha tillgång till både mina tankar och mina känslor men jag väljer själv att blanda rätt. 

Hur gör du? Vad har du för mycket av och behöver du blanda upp? Kanske vill du ibland ha för mycket av något? Hur ser du på det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948