Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 30 januari 2014

Välkommen mina handlingar

Mina handlingar är mitt ansikte utåt. Handlingar som vad jag gör, vad jag säger, hur jag klär mig, vem jag är med osv. De val jag gör som andra kan se är mina handlingar. De andra valen är mina tanka och känslor. 

Mina handlingar präglar mig. Ibland tror jag att jag är mina handlingar. Det jag gör blir jag. Detta ställer stora krav på mig och ökar min stressnivå. När det jag gör identifierar mig blir det fyllt av risk att göra fel. Jag gör och jag blir bekräftad. Gör jag fel blir jag negativt bekräftad. Ibland kan göra fel också bli en positiv bekräftelse om jag är svältfödd på de direkta positiva bekräftelserna.

Handlingarna ställer krav på mig att jag ska leverera eftersom jag på det sättet väljer att bekräfta att jag existerar.

Mina handlingar skapar en omkrets runt mig av människor som gillar mina handlingar. Jag bekräftar i mina handlingar det de vill ha och därför finns de i min närhet. Det behöver definitivt inte vara på detta sättet men det kan vara så. Omger jag mig med människor som tycker om mina handlingar och det är en viktig anledning för att de finns i min omgivning så är relationen beroende på mina handlingar.

Om jag ändrar mitt beteende, mina handlingar och mitt sätt att vara som min omgivning inte vill ha, och det är mina handlingar som varit viktiga för deras relation till mig, finns risk att dessa relationer upphör. Situationer där detta kan bli aktuellt är om jag arbetar med mig själv och mina insikter, mina nya mål och därmed mina nya handlingar och detta inte passar min gamla relationer. Det kan definitivt också vara så att de inte heller passar mig. Bli inte förvånad om du i ditt arbete med dig själv under en period kommer att bli mer ensam. Ha tillit till att nya relationer kommer att flyta till igen men utifrån en annan grund.

Välkommen mina handlingar, jag ska förvalta er på ett sätt som gör att jag ser inåt men agerar utåt. Mina handlingar ska stå i nära relation med min uppfattning om mig själv genom mina tankar och mina känslor.

Hur identifierar du dig? Är dina handlingar en del av din identitet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948