Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 21 mars 2013

Balans i mina känslor, tankar och handlingar

Vandringen mellan mina tankar och mina känslor och de handlingar jag sedan gör.

Mitt liv handlar om att jag ska hitta en balans mellan de känslor jag har, de tankar jag tänker och de handlingar jag gör. När jag finner balans i min kropp kan jag som Zlatan göra de mest fantastiska trick. Jag står emot stor yttre kraft eftersom min själ och kropp står stabilt. Yttre händelser berör mig men skadar mig inte. Jag är inte beroende av de yttre händelser som sker. Jag har en förberedelse vilket gör att jag kan hantera den värsta sorg och den största glädje. Jag lever i hela mitt register.

När jag finner denna balans påverkar det hela min kropp. Jag har inte samma rädslor, jag klara det som jag inte klarade förut, jag finner ett lugn och betraktar mitt varande på ett helt annat sätt. När mitt ego visar sig är jag snabbt på plats och dömer inte det som händer utan lär mig till nästa gång. Jag blir jag och känner mig älskad av mig själv med den jag är. Jag behöver inte göra saker i fel syfte eller förställa mig.

Jag vet vilka karaktärsdefekter jag har men lär mig att använda dessa på ett sätt som gagnar mitt genuina jag.  Min dominans t.ex. som förut fick mig att kliva över andra använder jag till att hjälpa andra att växa. Mina defekter som tidigare bidrog till att mitt liv inte blev som jag önskade har blivit mina bästa tillgångar. De finns kvar men jag vet var de är. Jag kliver i och gör saker jag inte ska varje dag. Jag begår mina fel men jag dömer inte mig själv på samma sätt och jag kliver i mitt gamla beteende färre och färre gånger. Jag är inte fullkomlig utan mänsklig, men jag ser vad jag gör.

När jag inte har balans i mig är jag för mycket i mina känslor utan att tänka eller förmycket i mina tankar utan att känna. Mina handlingar blir där efter och det blir inte bra. Det får allt för stora konsekvenser för mitt liv.

Jag är mer mottagliga för det som sker utanför mig själv och det begränsar mig och den energi som finns inom mig. Jag får inte utlopp för hela min potential. Jag blir inte mitt riktiga jag utan någon annan.

Jag ser inte det som ska ses, jag har för mycket fokus på mitt eget ego (egot är inte samma som att vara ett genuint jag utan det motsatta). Jag är inte uppmärksam på vad som sker och agerar därför på ett felaktigt sätt.

När jag var för mycket uppe i mitt huvud kände jag inte det som skedde, jag tänkte och mitt ego fick fullt spelrum. Min kontroll var enbart intellektuell och den ledde till det jag kämpade för inte skulle ske. Jag kom inte åt mina känslor jag tänkte känslor och handlingarna blev därefter.

När jag finner min balans i mina tankar, känslor och handlingar händer inte detta.

Detta är KBT triangeln som många terapeuter talar om och som ni kanske hört talas om. Känslor/ Tankar/ Handlingar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948