Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 12 mars 2013

Min lösning, kontroll

Jag tror jag kan kontrollera livet. Kontrollera vad som ska hända med mig! Kontrollera hur andra skall uppfatta mig, vara mot mig och vad jag ska få, när jag skall få det och hur! Jag tror till och med mig veta när jag skall dö! Jag tror jag har kontroll över allt i mitt liv!

Vad jag inte vet är att jag egentligen inte har kontroll över något. Jag är bara en del i ett större sammanhang. Ju mer jag tror jag kan kontrollera ju mindre kontroll har jag.

Rädslan för att tappa kontrollen skapar bristen på kontrollen. Jag tror mig kunna styra något som inte låter sig styras. Mitt ego älskar kontroll för då får han det han vill ha, kaos!

När jag inser att det finns något som är större än mig själv, smyger det sig in ett uns av ödmjukhet i mitt jag! Jag är en del av ett större sammanhang i en evolution som är i ständigt pågående. Jag är en del av en större energi som finns på denna jord . Jag är en bricka i detta. Varken mer eller mindre.

När jag sätter in mig själv i detta sammanhang och har ett problem jag behöver lösa och då jag märker att mitt sätt att lösa mitt problem genom kontroll bara ökat på mitt problem och gjort det värre för mig. Vad kan då vara bättre att göra?

Göra tvärt om mot vad jag tidigare försökt med! Släppa min kontroll.

När jag släpper på kontrollen frigörs stor energi som kan användas till annat!

Vet jag också eller tycker mig se att det finns en väg och ett sätt och en lösning som andra lyckats med jämfört med de eller den lösning som jag misslyckats med så varför inte våga prova!

Saknar jag kunskap om den lösningen behöver jag be någon om hjälp!

Den jag ber om hjälp ska vara någon som jag tror vet nått jag inte vet och som lyckats med det som jag inte lyckas med. Någon som själv gjort den resa som jag behöver göra. Välja denna någon mycket noga!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948