Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 23 mars 2013

Bara vara och leva i nuet, men sedan då?

Bara vara, älska mig själv, carpe diem, meditation, andning, fina ord om livet. Affirmationen! Allt detta skapar möjlighet till kontakt med mig själva. Jag blir starkare, mer självsäker och får starkare självkänsla.

Detta är en viktigt del i min egen utveckling och insikt! Allt bidrar och hjälper mig att se mig på ett nytt annat sätt, jämfört med det gamla jag försökt lämna många gånger. Jag lär mig att tänka på ett anat sätt för att få en annan känsla och lär mig att komma åt de känslor jag inte kan sätta ord på. Det är en bra början för att få mig att förstå att det finns något annat än det jag matat mitt liv med fram till nu.

Jag förstå och kommer inte undan med att förneka, försvara och förklara. Jag förstår att det finns nått annat som är bättre än det jag har idag som kan leda mig någon annan väg än den väg jag valt själv.

Är mina tankar närvarande och mina känslor blir mina handlingar annorlunda.

Ibland räcker det däremot inte med att bara tänka annorlunda på detta sätt. Jag lär mig ett nytt sätt att tänka och jag gör det och känner viss förändringar men ändå blir det inte riktigt bra. Det blir handlingar utan den övertygande känslan. Jag tänker rätt men jag känner inte rätt. Min känsla hänger inte med.

När jag sitter fast i detta behöver jag göra nått annat. Jag behöver göra nått mer än enbart tänka på att vara här och nu och se saker och ting på ett annat sätt. Fortfarande släpar jag kanske på min historia, jag kanske inte kan släppa den helt.

Vad är då problemet? Vad är det som gör att jag inte får den fullständiga effekt jag jagat och som gett mig ökad självkänsla?

Jag har inte gjort hela min läxa. Jag behöver granska mig själv helt och hållet. Jag behöver rannsaka mig och se, vad har gjort att jag hamnat här. På vilket sätt har jag bidragit till att jag är den jag är idag.

Skit! Jag kommer inte undan. Jag måste gräva ordentligt och ta i mitt eget deltagande. Jag var där. Har jag blivit utsatt eller har jag utsatt någon. Min del i allt finns alltid. Inte som barn kort därefter. Hur har jag förvaltat mig? Jag kommer inte undan.

Vad har fått mig att komma hit till den punkt jag befinner mig på nu?

Vad är jag bitter och arg på?
Vad har jag för rädslor?
Hur ser mina sexrelationer ut?
Vilka personer/ institutioner retar jag mig på?
Vad har jag skapat för karaktärsdrag som präglar mitt sätt idag?

Jag behöver titta på min del och jag behöver rannsaka mig själv.

Jag behöver släppa taget om mina sista fästen som jag så länge bitit mig fast vid. Jag behöver släppa taget totalt. Släppa taget och ge upp.

Ge upp mina gamla föreställningar om mig själv.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948