Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 24 augusti 2013

Bli fri - acceptera

Det är inte förrän jag blir fri från mina tankar som jag är fri. För att bli fri behöver jag lätta på trycket. Lätta på allt som finns inom mig. Allt behöver se ljuset även det som jag trott jag begravt för länge sedan. Sådant jag till och med lyckats glömma. Jag behöver komma åt allt för att släppa mitt inre krig.

Jag lever ett bra liv idag. Jag vet har jag ska hantera mitt liv och har bra verktyg för att leva här och nu och älska det som finns just nu. Men så har det inte alltid varit. Jag levde i en total obalans inom mig.

När min värld inom mig var full av kaos och lögner och mina tankar om mig och andra aldrig tog slut valde jag att ständigt försöka kontrollera det. Jag valde att inte berätta om det för någon och på så sätt ha kontroll.

Huvudet var alltid fyllt av allt som skam, skuld, nya projekt, ny jakt på bekräftelse allt sådant som kunde störa mina inre tankar.

Jag var verkligen ofri och fängslad i mig själv. Jag kunde inte se vägen ut även fast varje ny plan var en förhoppning om en väg dit.

Jag fattade inte då att om jag berättade allt för någon som jag kunde lita på skulle det bli början på min frihet. Berätta allt som skapat mitt liv till denna punkt. Jag behövde rannsaka allt och förstå min del i allt för att acceptera att jag var där och att det som hänt hade hänt. Genom att berätta för någon annan kunde jag förstå att det faktiskt hade hänt. Om jag utelämnade något kanske det var just den biten som var min nyckel ut.

Jag behövde acceptera att detta var mitt liv, rakt upp och ned som format mig till den person jag är idag.

Allt jag varit med om.
Allt andra gjort mot mig.
Allt jag gjort mot andra.
Allt jag gjort mot mig själv.
Allt jag tänker.
Alla mina åsikter om mig och andra.
Alla känslor jag haft.
Alla rädslor.
Alla kärlek.

Utan undantag behövde allt komma upp för att påminna och acceptera att detta skapade mig. Utan allt detta var inte jag jag.

Detta är det första steget för mig att bli fri.

Hur är det för dig? Är du fri? Har du rannsakat dig själv i allt eller finns det något som du ännu inte vågat berätta för någon annan? Hur fri är du egentligen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948