Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 8 augusti 2013

Gottgörelse

Det är många jag sårat och svikit. Det är än fler jag varit osann mot. Jag har fört bakom ljuset för att inte visa vem jag egentligen varit och mina själviska syften med det jag gjort. Jag har skadat. Inte minst mig själv som i dessa stunder inte förstod hur illa jag gjorde mig.

Alla dessa och allt detta levde i mig. Förstörde mig inifrån. Det fanns en skuld som på något sätt aldrig kunde bli betald. Bara ränta på ränta. 

Skuld betalar jag succesivt om det inte mer skadar än hjälper den andra. 

När jag betala min skuld börjar den med mig själv. Förlåta mig själv för det jag gjort. Skuld i sig betalas med erkännande och gottgörelse. 

När jag gottgör behöver jag vara tydlig med hur jag gör det så det blir tydligt för den jag gottgör så att jag inte skadar eller ger förhoppningar som jag aldrig kan eller  vill infrias. Gottgöra är i alla stunder att vara ärlig och erkänna det som skett och be om ursäkt. 

Ibland vill den som gottgörs inte ta emot och acceptera det. Ibland tas den emot som en befrielse. Gottgörelsen har två syften. Det ena syftet är att befria mig själv det andra syftet är att erkänna för den andra att det skett och att jag tar på mig min del.

Att gottgöra är en befrielse när jag till fullo från botten av mitt hjärta erkänner och delar mitt erkännande. 

Har du saker som du behöver erkänna och personer du behöver gottgöra? Om du inte gjort det, vad hindrar dig? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948