Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 29 augusti 2013

Bli fri- tjäna andra

Jag har erkänt att det handlar om mig. Jag har förlåtit andra och mig själv. Jag har bett om hjälp. Jag har rannsakat allt jag gjort även det jag gjort mot andra. Jag har gottgjort de jag skadat.

Men räcker det inte nu? 

Jag väljer själv så klart. Att ändra beteende och vanor tar tid, särskilt när vårt ego är den vi tar matchen med. Många kan tycka det är strängt och hårt och det är det men vi väljer alltid själva. Vi vet när vi behöver ta denna smala väg och struktur och när vi kanske väljer en mer bred snäll väg. 

I grunden handlar det om att bli sann mig själv och att mina tankar och handlingar är sanna och fylld av kärlek till mig och min omgivning. Fri från rädslor och fylld av kärlek. Ibland sägs det att vår ilska och våra rädslor är för oss som har brist på kärlek.

När jag gottgjort kvarstår att jag behöver tjäna och ge till andra det jag fått själv. Jag äger en gåva där jag själv hittat en väg ut. Att tjäna är att utan egen vinning ge till andra. Att osjälviskt ge till andra. Handlingen är viktig för andra men också viktig för mig själva. Viktigt att göra avsteg från mina tidigare själviska handlingar och lära om- Lära om och förstå att det är en gåva att ge. Att förstå att jag redan från början hade allt i överflöd men levt i en tro att jag behövde kämpa för att få det jag saknade.

Behöver du komma till ett läge där du ägnar en del av din tid i livet att osjälviskt ge till andra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948