Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 18 augusti 2013

På en sekund

När jag får en konflikt mellan mina värderingar, mina handlingar, mina känslor och mina tankar blir mina negativa karaktärsdrag som tydligast. De dyker upp från ingen stan och bara blommar upp i all sin prakt.  I stressade situationer märker jag hur jag ibland faller jag tillbaka i mig 8 år. Något går inte min väg, tillfälligt sjuk osv. När jag blir irriterad är det givetvis i mig irritationen både börjar och kommer att sluta.

"Jag har en massa problem och 99 % av dessa har jag skapat själv."

Hela min kropp får en konflikt. Jag blir lättstött, irriterad, dum och elak. Det är som hela min kropp måste få ge utlopp för den konflikt av oärlighet som den upptäckt. Ett gift som bara behöver komma ur kroppen. Lite som att bli magsjuk. Jag verkligen lider när det pågår att se all den smörja och det beteende som sipprar ur mig. Det värsta är att jag också vet hur jag skall komma ur det. 

Förr hade jag ett annat sätt att lösa det. Jag löste det genom att återskapa en skön gammal känsla i mig för att blockera den mindre sköna känslan. 

Idag är det på ett helt annat sätt och mer överraskande när de negativa känslorna uppstår. Skillnaden är idag att jag är snabb på att upptäcka det och i min dagliga inventering plocka hem det samt se min del i det. 

Igen återigenkänner jag något som projiceras på någon annan. Jag låter mig se genom vad andra gör eller jag ser genom vad jag själv åter igen gör. Aha den gamla filmen spelas nu den minns jag vad den handlade om och jag kommer också ihåg slutet. 

Kroppen reagerar direkt och till skillnad från tidigare, snabbt och skoningslöst. Förut kunde jag döda denna känsla genom en ny känsla som då var starkare. Bekräftelsekänslan. Denna känsla skapade däremot ny skuld, ny skam och förstärkte bara skillnaderna i mina inre värderingar och mina yttre handlingar. 

Idag gör jag inte på detta sätt utan väljer att gå in i känslan och se varför jag har den och vad i mig som är min konflikt. Vad som är mitt problem som skapat tillståndet. 

Det är inte i symptomen mina lösningar finns utan svaret ligger i den känsla jag får med mitt tänk och mina handlingar. Känslan är rätt. Vad jag behöver göra är att se vad min känslan är ett utryck för och förändra mitt tänk och mina handlingar utifrån det. 

Det går på en sekund att hamna fel, idag är jag snabbare tillbaka till hur jag vill vara. 

Kan du se att du gjort förändringar i dig själv men där du ändå ibland faller tillbaka till ett av dina negativ karaktärsdrag eller till ett gammalt beteende?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948