Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 6 augusti 2013

Känslan var min drog

Jag tröttnar lätt. Jag tröttnar lätt på min partner, projekt, arbetsuppgifter, semestervistelser, fester, människor ja allt. Efter ett tag känns det som jag kan det. Det är ingen nyhet längre. Det överraskar inte, det roar inte mig, det är bara klart. Samtidigt önskar jag rutin och trygghet. Riktiga motsatser.

Det låter kanske simpelt och enkelt men det skapar problem och det är sprunget ur ett problem. 

Jag tröttnar för att jag behöver kicken av nått nytt och gärna något som överträffar det som senast hände. 

Detta är en del i min bekräftelsejakt. Att bli bekräftad av något utifrån. Det kunde ta orimliga höjder och blev ett problem för mig. Jag slutade känna det normala och sökte mig till det mer extrema. Själviskt, krav på egennytta och utnyttjande. Allt byggde någon stans på mina behov av bekräftelse, mitt behov av ett projekt att distrahera mig med och för att uppnå den gamla känslan som var min lösning. Min känsla jag tidigt fångat och som blev ett behov, känslan som var en lösning och en befrielse för mig. För att uppnå samma känsla behövde den stegras successivt för att ge samma resultat. 

Resultatet ledde till mer och mer konsekvenser som inte var bra för mig. Till slut fick jag nog. Detta var starten på min resa som jag idag är tacksam för. Det har tagit tid men denna resa får mig för alltid att växa och är ett viktiga redskap för mig i mitt arbete. Jag har varit där och jag vet en väg därifrån. Det gör mig tacksam. 

Jag kan idag se min del och hur saker och ting hänger ihop. Jag ser hur mina känslor varit en drog som jag hittat olika sätt att framkalla den på. Känslan befriade då men fängslade mig successivt in i ett beroende som fick konsekvenser. 

Komma åt situationerna där känslan var min lösning är vägen därifrån. Känslan blir ren och simpel igen i sin nakenhet utan belastning att distrahera en annan känsla. 
Den befriar istället för att fängsla. 

Har du också fastnat i ett beroende som du har erfarenheter ifrån? Beroende som givit dig en känsla du ville tillbaka till stor  eller liten? 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948