Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 25 augusti 2013

Bli fri - Erkänna och släpp taget

Jag tog inte hand om min första halvlek. Jag gjorde saker som inte blev bra för mig. Jag var i miljöer jag inte skulle vara. Jag umgicks med människor jag inte skulle umgås med. Jag gjorde saker jag inte skulle göra. Jag sa saker som inte borde bli sagda. Jag svek de jag inte skulle svika. Jag svek mig själv. Jag hade allt men sökte ändå mer. Jag glömde se vad jag redan hade och sökte sådant jag inte behövde.

Mitt fokus var utanför mig och jag trodde inget var mitt fel. Felet låg hos andra. Jag såg mig som ett offer men visste innerst inne att jag var en förövare fylld av skuld och skam. 

Jag var i en karusell som aldrig slutade snurra och som dessutom ökade farten varje sekund. Jag hittade inte nödknappen. Jag sökte sökte och sökte och ju mer jag sökte ju mer ökade farten.

Pang! Min botten är nådd!

Jag ger upp. Hjälp mig jag klarar det inte mer. Min kontroll hjälper mig inte ett dugg. Hur gör jag? Jag håller på att drunkna. Jag saknar kraft.

När jag erkänner för mig själv att jag var där och att jag är en del av allt som sker runt mig har jag en chans att förändra det. Jag ser hur jag kommit dit och kan således finna en väg att ta mig därifrån. Jag är inte maktlös men för tillfället kraftlös. Med hjälp kan jag finna vägen ut. Finna exit från min första halvlek för att hitta entrén till min andra halvlek. En halvlek där jag med annan kraft och verktyg kan forma mitt liv som jag vill ha det. En halvlek där jag vinner min tävling med mig själv. Tävlingen att bli mitt bästa jag.

När jag ber om hjälp som kraftlös är det en viktig symbolhandling för först då släpper tag fullt taget om min egen kontroll: Först då ger jag upp allt som fått mig till den punkt jag befinner mig. Släppa taget och be om hjälp är att ge upp mitt gamla sätt att leva mitt liv.

Har du vågat släppa taget helt och erkänna att du inte klarar mer och behöver hjälp? Har du vågat acceptera att allt handlar om dig och att du behöver hjälp? 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948