Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 27 november 2013

Boxen

Oavsett hur jag kände, gjorde och tänkte befann jag mig hela tiden innanför min box. Andra kunde tycka det var utanför men jag befann mig innanför min box. Tryggt, kaos, kände igen jag kunde identifiera mig. Rädslan blev inte synlig utåt. 

Den här boxen skulle jag kunna ha levt i resten av mitt liv. I ett kaos av igenkänning. Sannolikheten skulle då säkert ha varit att jag skulle leva ha levt ett kortare liv, ett liv där kroppen till slut skulle tala om för mig att jag borde ha tagit hand om mig tidigare. En kropp och ett känsloliv som skulle varit fylld av spänningar, krämpor, känslomässiga trauma och ärr efter mitt liv. 

Men jag gjorde ett val. 

Jag bestämde mig. 

Jag fattade ett beslut att stiga utanför den "trygga" boxen. Jag fattade ett beslut att våga möta det jag egentligen var rädd för. Våga möta mig själv. 

Att stiga ur min box innebar att förändra mig helt. Att stiga utanför blev att bygga om mig själv i mitt sätt att tänka, känna och göra men med samma byggstenar, byggstenarna i mig. 

Acceptera mig själv och vem jag är, vad jag varit med om och vad jag gjort. Ta konsekvenserna av att min historia är min. Välja ett annat sätt att agera utifrån mitt nya sätt att tänka. Se mig, lyssna på mig, vara mig. 

Det uppvaknandet skedde utanför min gamla box. Nu har jag två boxar, en gammal och en ny. Den gamla finns kvar och vill ha mig dit, dit vill inte jag. Den nya den attraherar mig. Men min gamla förför mig. 

Det kommer att ta tid att vänja mig vid min nya box och se den som självklar. Det tog tid att skapa min gamla box. Länge kommer båda att leva bredvid varandra.

Vissa i min omgivning förstår inte varför jag är i min nya box och vill att jag skall tillbaka till den gamla. Andra blir glad för att se den nya boxen. Vissa accepterar inte min nya box och har valt att gå. Några har aldrig sett mig i den gamla boxen utan ser den nya boxen som jag. 

Hur är det för dig, är du i den box du vill vara? Om inte har du hittat en ny? Hur stora krafter har din nuvarande eller gamla box? Om du sitter fast skulle du våga göra något bara för idag som är utanför din box? Behöver du fatta ett beslut eller har du redan fattat ditt beslut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948