Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 20 november 2013

Identifikation

Hur identifierar jag mig? Så jag identifierar mig blir jag. Vem är jag då? Är jag den som har det bra och är tacksam blir jag den. Är jag den som kan klara av att göra saker blir jag den. Är jag den som bara överlever, blir jag den. Är jag den som har många dåliga dagar blir jag den. Är jag den som ler blir jag den som ler. Är jag den som ser allvarlig ut blir jag den som ser allvarlig ut.Är jag den som är positiv det det som händer är jag den. Är jag den som är negativ till det som händer runt mig blir jag den. Är jag den som känner mig drabbad blir jag den. Är jag... osv. Eller snarare jag identifierar mig som den. 

Jag får det jag fokuserar på. Jag får det jag väljer. Det är inte svårare än så och ändå så svårt. 

Av någon anledning har jag valt den identifikation jag valt. Kanske var det en bra strategi en gång i tiden. Jag fick medömkan, jag fick någon som såg mig. När jag blev sjuk fick jag en helt annan bekräftelse som gjorde att jag kände att jag fanns. Det jag då gjorde identifierade mig på ett sätt som gav mig något bra. Är det så idag att det inte längre ger tillräckligt med bra konsekvenser eller rent av dåliga konsekvenser kanske jag behöver se över mina strategier och identifikationer. 

Våga pröva att göra på ett annat sätt bara för idag. Våga göra en liten skillnad. Ibland behöver jag gå till botten med frågan varför blev det så här. Ibland behöver jag bara handla. Handlingen i sig kan ge en ny bra känsla som i sin tur kan ge en ny och bra tanke som han förändra mina nya handlingar.

Bara för idag gör jag en liten skillnad. Bara för idag gör jag en liten förändring. Jag testar och jag känner. Jag testar och jag märker om det gör skillnad.

Hur identifierar du dig? Finna det anledning att ompröva det? Vad skulle det innebära för dig? Vågar du pröva?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948