Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 4 november 2013

Relation - Villig

Är en relation viktig för mig så är jag villig att möta den andra med vad den andre vill ha. Jag tillmötesgår och är lyhörd för att veta den andras önskemål. Jag bjuder på mig och vill se möjlighet till en utveckling. Jag har en ödmjuk hållning. 

När jag själv inte är klar över mina egna syften med en relation eller om syftena är dolda för mig själv finns risk att jag utplånar mig själv för att få det jag tror jag vill ha i en relation. Jag ger upp allt av mig för att få möjlighet till en relation med den andra. Här talar jag inte enbart om en kärleksrelation utan det kan även ske i affärsrelationer, kamratrelationer, släktrelationer osv. Jag offrar mig själv och mitt inre jag för att få till relationen. Syften kan i kärlek t.ex. vara att jag egentligen inte alls vill ha en kärleksrelation. Jag tror mig vara förälskad men mitt egentliga grundsyftet är att jag inte vill vara ensam. I affärsrelationer går jag med på olika saker för att få till en affär, även kanske sådant som jag i vanliga fall inte skulle göra. Någon får betala och det blir jag själv.

Att vara villig betyder att öppna upp och vara vaken för förändring för att med ärliga syften få möjlighet till relation. Jag är villig att se på min del och jag är villig att ompröva. Jag prövar mig själv för att se vad jag kan göra för att skapa relationen, inte vad den andra ska göra för att det ska bli en bra relation.

Villigheten öppna upp för nya relationer. Ovilligheten låser in mig och minskar mina möjligheter till att få framgångsrika relationer. Jag behöver vara klar med vad mitt syfte och vad jag vill. Jag behöver vara klar med att relationen inte ska fylla en egen brist i mig. Jag behöver tänka och känna på vad jag ska ge inte vad jag ska ha. 

Hur villig är du och är din villighet en uppoffring eller ett sätt att bejaka relationen? Villighet att få eller villighet att ge?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948