Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 6 november 2013

Relation - historia

Min historia vad är det? Hur påverkar det mina relationer? Kan det få mina relationer att krackelera inom affärslivet, min partnerrelation och bland mina vänner? Hur viktigt är det egentligen? 

Min barndom präglar mig. Hur jag väljer att förhålla mig till andra, vad jag känner, rädsla för, hur kärleksfull jag kan vara mot mig själv och andra, impulskontroll, våga känna, våga tycka, våga vara och t.ex. våga handla.  Balans mellan känslor, tankar och handlingar. Jag har lärt mig, valt egna strategier, härmat, arv och allt detta bär jag med mig i livet. Hur jag förhåller mig till allt detta är mitt eget val. Jag kan lämna det åt historien och acceptera eller bära det vidare och låta mitt nu hantera det. Bra strategier bör leva vidare men strategier som ger mig konsekvenser kanske bör förändras. 

Allt jag bär med mig och hur jag förhåller mig till det som varit blir min ingång i en relation. Vilken relation det än är. Har jag inte gjort upp med negativa händelser i min uppväxt som givit mig känsla av rädsla och harm istället för kärlek lever det vidare och präglar min relation. Jag tar med mig ett gammalt förhållningssätt som fungerade då och åter igen känner liknande i händelser och relationer jag möter idag. Jag väljer att upprepa min historia. 

För att min relation ska funger behöver jag se mig själv idag utifrån idag inte utifrån igår. Jag har min historia som gjort mig till den jag är idag men jag är inte min historia. Det som händer nu är allt nytt. Detta har aldrig hänt förut och det behövs nya strategier för det nya inte gamla strategier, bara för att jag åter igen känner. 

Hur präglad är du av din historia? Är det idag ett hinder för dig? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948