Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 11 december 2013

Frälsa andra

När jag själv kommit till insikt om mig själv efter en lång vandring och i mitt pågående fortsatta arbete sker det fenomen. Det jag själv upptäckt och börjar förstå vill jag också att andra ska förstå och gärna uppleva. Jag blir som en ny frälsare på stan. Vill att alla andra ska se det jag ser och att alla andra tar till sig det. Jag predikar och jag går på, jag övertygar och försöker andra att förstå. Jag tycker allt är uppenbart och förstår inte att inte alla andra ser det jag ser. Jag blir säkert för många en plåga. Vissa vill lyssna mer men många skyggar och känner att jag kommer för nära, såklart. 

Jag har inte där att göra. 

Jag har märkt att många försvunnit i min närhet men också att andra kommit till. Det är naturligt. För de där det är så att skälet att de går är på grund av mitt sätt att vara påträngande på så är det helt och hållet mitt övertramp. Då har jag gjort det jag inte ska. 

Det är lätt när jag själv känner befrielse och lättnad, att jag skulle vilja ge andra samma gåva men det är både dumt, påträngande och meningslöst. Jag kan bara förändra det jag själv kan förändra och inse att förändra någon annan är mycket svårt kanske omöjligt. 

Genom att ta hand om mig själv och leva mitt liv på det sätt jag vill leva räcker. Är det någon som blir nyfiken, låt den då komma till mig inte tvärt om. När någon är mogen och jag tar hand om mig, kommer personen när han/ hon är mogen på samma sätt som jag gjorde när jag var mogen och hade fattat ett beslut. 

Hur är det för dig vill du också att andra ska ta del av dina insikt? Vad är dina erfarenheter av det? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948