Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 23 december 2013

Kärlek - fatta beslut och ge upp

Kärlek till mig själv handlar om att ta hand om mig själv i första rummet. Att göra det som är bäst för mig för att jag ska må bra och ha balans mellan vad jag känner, vad jag tänker och vad jag gör. Länge i mitt liv var det inte så, jag fattade visserligen beslut men jag var inte balanserad och inte i dialog med hela mig. Jag var rädd och jag sökte kickar för att glömma och gömma det som kändes som jag inte ville känna. Jag fattade beslut utan att tänka, jag gick på känslan, jag gjorde handlingar som skadade mig . Allt byggt på rädsla vilket jag ser så här efteråt även fast jag då inte såg det alls. 

För att komma ur behövde jag en annan kraft som var större än mig och mitt ego. 

Med den kraften lyckades jag som ett sagogryn (adventskslendern 2013) ta mig ifrån mitt eget svarta hål. 

I mitt tillfrisknande väljer jag mig. 

Idag tar jag oftast balanserade beslut då har jag hela mig med. Då är chanserna små att det ska misslyckas. Balanserade beslut betyder också på att jag givit upp. Jag har givit upp mitt gamla jag och mina gamla strategier. Jag har givit upp min egen kontroll som jag hållit fast vid för att skydda mig mot rädsla men som låst fast mig i rädslan och kopplat på en annan kontroll som handlar om att vara här och nu och tillåta alla mina känslor finnas, där grunden alltid är kärlek till mig själv. 

Jag blir pånytt född. Som det vi väntar på i morgon där julen symboliserar det på nytt födda. Jesus är jag och jag led p g a mig men jag föds igen, jag åter uppstår.  Jag har varje år chans att på nytt föda kärleken i mig. 

Jag är inte religiös men andlig och jag ser  att det många religioner förkunna handlar alla om den inre kontakten med mig själv. Symbolikerna är många. Grundtanken är kärlek och den väljer jag att se. 

Beslut har bytts ut mot nya beslut men med helt andra syften. Men allt började med att jag gav upp. 

Hur gör du för att finna kärleken till dig? Vilka nya beslut har du fattat eller behöver fatta? Har du givit upp ditt gamla jag, vågar du lita på en annan kraft större än dig själv och följa det ljuset? Om inte hur länge orkar du leva som du gör idag? När ger du upp? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948