Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 14 december 2013

Jag en förövare

Jag har varit en förövare. På samma sätt som jag upplevt att jag varit ett offer i min uppväxt har jag också blivit en förövare i mitt liv. En förövare mot mina barn. En förövare mot mina barns mammor. En förövare mot mina arbetskamrater. En förövare mot andra kvinnor som jag varit ihop med eller träffat. En förövare mot mina vänner jag har kvar. En förövare mot mina vänner jag inte har kvar. En förövare mot mina närmaste. En förövare mot de som velat bli mina vänner och velat ta mig till sitt hjärta. En förövare mot de som var förövare mot mig. En förövare mot mig själv. 

Jag har varit rastlös och aldrig nöjd. Jag har letat efter något jag aldrig kunnat identifiera. Jag har haft dolda syften ibland dolda även för mig. Jag har utnyttjat i eget syfte. Jag har jagat för att få, sällan för att ge. 

Jag har skapat en värld runt mig själv som varit en illusion. När jag slutade skapa och öppnade mina ögon var allt borta och tomt. Illusionen skapades i mig själv med verkliga människor som redskap i mitt eget spel. Även jag var det redskap som skulle ge mig själv det jag trodde jag saknade. 

Min värld idag ser ut på ett helt annat sätt. Min nya värld finns på riktigt. Jag ser det som finns inne i mig och jag ser det som finns utan för mig. Jag har lärt mig att se skillnaden. Jag ser mina strategier och jag har lärt känna mig själv. Jag har mött mina rädslor och min fruktan. Jag har accepterat och förlåtit. Jag har kommit i kontakt med och blivit vän med mina karaktärsdrag. Jag har förstått att den som gjort mig mest illa har varit jag själv. 

Ur det jag först inte såg som kaos, fann jag kaoset för att sedan ta mig där ifrån. 

Idag tillåter jag mig mina känslor och mina tankar. Mina handlingar styrs idag oftast ur den balans jag känner i mig själv. Jag prövar mina tankar och jag smakar på mina känslor. 

Klart jag fallet tillbaka till gamla mönster men jag fångar dessa som oftast ganska snabbt i steget.  

Varje dag är en ny dag och i går är historia. Idag är idag och i morgon vet jag inget om. 

Kan du själv se vad du gjort andra och dig själv som kanske inte alltid varit så bra? Hur har du gjort för att hantera det? För dig som ännu inte har koll på detta så finns i detta ett möjlighet. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948