Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 3 december 2013

Jag är så lycklig... inte

Jag tror att allt ska vara så perfekt, så glatt och så lyckligt. Jag visar min yta av glädje och sorglöshet. Jag berätta inget om hur det är utan det blir gärna:- Hur är det? - Jo det är bra! Jag förväntas inte svara något annat och ingen vill höra nått annat. Allt är bra. 

Jag visar min fasad på Facebook och andra sociala medier. Jag visar min yta. Det blir ibland som en nymålad polerad skrotbil. 

Ingen vill höra hur jag mår egentligen oavsett om det är bra eller inte. Troligen vill inte jag höra annat heller. 

Ja och varför skulle vi bry oss när vi kanske alla går med vår polerade yta och har fullt upp med vårt eget. 

I ett liv med yta samlas vi som har en polerad glad yta för sig och vi som har en smutsig opolerad yta för sig som om vi var olika grupper. Vi identifierar oss eller försöker identifierar oss i vår lycka eller vårt misslyckande och där söker vi gemenskap. 

Tänk om livet är just allt. Tänk om livet innehåller alla känslor och tillstånd och att just det är livet. Ibland är jag glad ibland är jag ledsen. Ibland går det min väg ibland inte. Det är vad som sker men jag själv är densamma. Jag är jag för den jag är, inte för mina lyckanden eller misslyckanden. 

Tänk om livet är glädje men också sorg. Tänk om livet är djup ledsamhet men också stor lycka. Tänk om det är det som är livet och när jag inte får tillgång till allt har jag stängt av eller slutat känna. Jag har gjort ett val med att identifiera mig med den ena eller den andra gruppen och tror att livet ska vara just på detta sätt.

Om jag inte får tillgång till hela mitt känslosystem tänker jag, då är jag inte fullkomlig. Om jag inte kan få tillgång till allt då har jag valt att inte ha kontakt med allt inom mig. För allt det är jag.

Det är när jag fastnar i något känsloläge som jag får det svårare. Det är när jag sitter fast i något som jag inte får kontakt med hela mig.

För mig är livet när jag tillåter mig att bli riktigt ledsen och när jag tillåter mig att bli riktigt glad. Det har inte alltid varit så.

Hur är det för dig? Får du tillgång till hela dig? Är du nyfiken? Har du fastnat i en gruppering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948