Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 26 maj 2016

Andrum i mig

Ibland hjälper inte ord eller invanda känslor. Ibland bidrar detta enbart till att förstärka eller försvaga vad jag för länge sedan bekräftat i mig själv som gör att jag sitter fast. Det skapar ingen förändring utan om det skapar något skapar det ett stillastående utan utveckling i den fart jag redan har. 

Jag hade bättre varit hjälpt med att ta ett steg tillbaka. Ett steg tillbaka för att betrakta och få översikt över var jag själv står. Få översikt för att bekräfta vem jag för stunden är och vad jag har med mig i min fart. 

På min väg i min egen hastighet blir jag blind. Jag förblindas av min egen fart utan att se vilka jag har som medpassagerare. Utan att se mig själv. Jag far runt och reagerar. Jag far runt och aktiverar. Jag lever ut gamla karaktärer.

När jag väljer att hitta mitt eget andrum får jag en chans. Jag får en chans att stanna upp för att ta andan. Andrum för att tänka efter före. Andrum för att reflektera och betrakta. Andrum för att just bara få ett andrum och möta min egen tomhet.

Jag behöver detta andrum. Jag är övertygad om att alla behöver detta andrum. För det är först när jag stannar upp jag kan se världen fara runt, runtomkring mig och vad jag själv blivit en del av.

Det kanske är därför kyrkan söker efter och erbjuder detta andrum av tystnad och reflekterande. Sökandet efter en plats där vi stänger ute det som annars rörs sig. En plats för att möta oss själva utifrån ett helt annat perspektiv och där mina egna regler för ett tag får stiga åt sidan får någon annans regler. Där jag är ett med min egen ande.

Jag tror att jag vet platser där jag just kan hitta detta andrum. Platser i mig själv men också utanför mig själv där det blir tyst och naket och samtidigt tillåtande. Tillåtande både att tänka, känna och göra. Tillåtande att vara mig själv fritt från eget förminskande och fritt från eget dömande. Där jag tillåter mig själv att tänka fritt från mina egna vanda tankemönster för att hitta det som känns bäst.

Har du platser eller tillfällen där du kan hitta ditt eget andrum och få chans till reflektion och tillåtande? Platser där du får chans till en paus och tillfälle att just andas?

Idag är en dag där jag hör mig själv andas och där jag väljer att söker efter mitt eget andrum.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948