Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 22 maj 2016

Förälskelsens tillit

Förälskelsen är förförisk och det kanske är bra att det är så för i förälskelsen behöver vi villkorslöst ge oss hän och våga riva de hinder som vi annars satt upp mellan oss och det som finns utanför oss själva för att skydda oss. I förälskelsen vågar vi kliva utanför vår egen box och göra det omöjliga, känna det overkliga och tänka det obekväma. Vi tillåter oss själva att passera våra egna gränser och offra allt för att få förälskelsens bekräftelse. Att bli bekräftad kan bli en oerhört stark drog lätt att bli beroende av. Förälskelsen är samtidigt möjligheten att öppna det som länge varit slutet och stängt. Förälskelsen handlar om stark tillit och öppnar möjligheterna för förändring. Förälskelse är tillitens moder samtidigt som det innebär ett stor risktagande, risken att bli besviken och inte bli bekräftad. Denna tillit och detta starka beroende av tillit mötte vi första gången när vi var mycket små genom vår mamma. 

Förälskelsen, tilliten är en stor kraft och en chans för den som vill bryta ett gammalt beteende. I förälskelsen ligger risktagande att våga riva hinder och blotta sin egen strupe. 

Jag har varit väldigt beroende av bekräftelsen som jag fick genom bland annat förälskelsen. Det var som jag vågade och tillät mig själv mer och på så sätt fick kontakt med en liten bit av mitt inre jag, mitt riktiga jag. Den känslan var också kanske den viktigaste när jag tänker efter så här efteråt. Det blev en kick i sig att få kontakt med mitt inre. När sedan förälskelsen gick över till något annat försvann också min egen kontakt med mitt inre.

Jag är tacksam idag att jag hittat andra vägar in till mitt inre som inte ger mig de konsekvenser som jag tidigare fick, genom min resa. 

Jag är övertygad om att en stark tillit kan få vem som helst att våga riva alla de murar som vi genom livet byggt upp i rädslan över att bli övergivna. Tillitens väg behöver inte ske genom förälskelsen men kan ske också den vägen. Tillit till en människor som kan vägleda oss till en ny väg än den väg vi just då vandrar på och som visat sig vara fel. 

Kan du känna tillit i livet till dig själv eller och till någon annan? Vad innebär tillit för dig? 

Idag är en dag jag tillåter mig att vara öppen och svag i kommunikation med andra människor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948