Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 10 maj 2016

När min vilja skapar disharmoni

Begäret efter de korta snabba kolhydraterna (läs begär) har en så innerlig makt över oss alla. För mig är det just det söta som göms i en mängd föda men det har också varit kicken efter snabb bekräftelse. För andra är det andra kickar. Det kan handla om att få sin vilja igenom, inte ta risker, inte bli svag, bestämma över alla, kontroller, så fort det känns döva det som känns, fina nya smärtor som dövar de vi inte vill känna ja listan kan bli oerhört lång. Men gemensamt för allt detta är att det är gamla vanor som vi blivit beroende av eftersom känslohjärnan gillar att känna igen och hjärnan tycker om att ha samma lösning till det invanda även i situationer vårt intellekt säger något annat. 

Vi är fast i tänk och vi är fast i känslor som driver oss tillbaka till det kända och där vårt undermedvetna tvärt kommer att vägra det okända. Intellektuellt kanske det okända ser ut att kunna bidra en lösning vi själva vill gå mot men där det undermedvetna inte låter sig luras så lätt utan kommer istället med alla medel och med hela sin vapenarsenal att tvinga oss tillbaka till även kaos så länge det är lätt att känna igen och som känns bekant.

Sakta tvingas vi tillbaka som en kontrast till alla olika försök till förändringar.

Jag kan verkligen känna igen mig där och det blir så tydligt hur jag går tillbaka till något jag inte vill ha konsekvenserna av men som erbjuder mig tillfredsställelse och belöning på kort sikt. Denna belöning är så oerhört svår att stå emot eftersom den skapar tillfälligt lugn och tillfällig harmoni. Tonen i mig klangar klart till skillnad från den disharmoni som möter mig strax efter.

Jag verkligen ogillar, kanske rent av hatar denna kamp och detta drama som spelas upp stundom varje dag. Idag är det på en nivå och med problem som är ganska harmlösa men de finns där ändå. Förut såg jag detta men ignorerade allt. Idag kan jag inte förstå hur jag då stod ut med de drama som jag dag efter dag skapade och spelade upp.

Hur ser dina drama ut och vilken kamp är det du driver framför dig. Vad är det för dragkamper du dras med som gör att du inte känner ro?

Idag är en dag jag är uppmärksam på mina egna drama och väljer mitt jag före min egen historia och mitt ego.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948