Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 14 maj 2016

Ditt beslut är avgörande

Utan beslut är vi lealösa och det är vi ju aldrig utan vi fattar olika beslut som leder oss i olika riktningar. Ibland kanske du inte är medveten om de beslut du fattar utan du tänker att det är ödet eller bara otur. Likväl är det någonstans så att du fattar beslut och får till olik handlingar som tagit dig dit du är just nu. Både det som är bra men också sådant som kanske inte är bra för dig. Du var där och du gjorde val som förde dig i en riktning. Det som kanske är mer besvärande är att du också varit medveten om att du fört dig dit på ett eller annat sätt. Du vet innerst inne att du bidragit. 

Besluten i våra liv är så avgörande både när det blir fel och när det blir rätt för oss. 
I botten ligger det ett beslut som leder oss i en riktning och vill vi åt ett annat håll behöver vi fatta ett nytt beslut att för oss mot en ny riktning, inte enbart försöka att ändra riktning. Sannolikt, om vi enbart tänker att vi ska ändra riktning men inte riktigt kan känna varför, kommer kursförändringar aldrig att ske.  

Varför vi hamnat fel från början har sin enkla förklaring, vi har fattat fel beslut på fel grund. Vi har utgått ifrån de känslor vi känner att vi vill ha och agerat efter det. För att fatta ett nytt beslut behöver vi förändra de känslor vi vill känna genom att i grunden ändra vårt eget sätt att värdera oss själva. Känner jag att jag inget är värd kommer jag att fatta beslut som skapar händelser som bekräftar detta. Känner jag att jag är värdefull kommer jag att fatta beslut som får mig att känna att jag är värdefull.

Jag kan enkelt tala om för dig att fatta beslut och gå till handling som kan få dig att känna att du mår bra och att du är värdefull men om du inte fattar dessa beslut med egen vilja och känsla kommer detta enbart att skapa ett nytt misslyckande. Du gör som jag säger och får en tillfällig lättnad men kommer snabbt att ramla tillbaka till dina gamla känslor för där känner du dig hemma. 

Jag är mitt öde förkroppsligat och har ingen att skylla på. 

Har du bestämt dig? 

Idag är en dag jag gör mig medveten om de beslut jag fattar och de handlingar jag gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948