Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 10 maj 2016

Inne är det ett lugn

Det är ett jäkla liv var jag än befinner mig, kan jag känna ibland. Storstaden är full av ljud hela tiden och när jag själv tystnar blir det uppenbart. Människor som talar högt, bilar som ljuder, tåg som väsnas över broar av metall, trafiken som ljuder än mer, människor i obalans, människor som är glada och njuter, studenter som sjunger den ljusnande framtid är vår. Levande varelser och saker som gör en massa ljud. När jag tänker på alla ljud så är det verkligen som olika ljudmattor som möter mig och vill in och väsnas i mig. De vill inkräkta i mitt egna lugn och min tystnad för att på något sätt avlasta allt ljud som de går och bär på. En del givetvis positiva men också de som skapar stress. 

Men inte.

För just nu är det ett lugn inne i mig och det känns som inget har möjlighet, just nu att störa detta lugn, inte ens stressen från höga och låga envisa ljud. 

Det som finns där utanför är det som jag väljer att interagera med eller låta bli. Jag väljer att lyssna utåt eller inåt. Jag väljer att kliva in eller stå utanför alla drama.  De drama som styr är de drama jag själv skapar och som jag vill agera i. 

När min världsbild är innanför eller utanför  blir verkligheten enklare. Det som är utanför kan jag ignorera och det som är innanför är det jag behöver ta tag i. Det som är innanför och som jag faktiskt kan påverka. 

Absolut det som är innanför kan föra ett jäkla liv som kan vara tillräckligt nog. Men det är jag som styr över detta om jag väljer att görs det. 

Men inne i mig är det ett lugn. 

Det lugn som finns inne i mig är mitt eget skapat av mig för att åtnjutas av mig. Jag vet vad kag behöver göra när lugnet går över till storm för inne i mig är det jag som bestämmer. 

Jag har fortfarande rester av drama som hälsar på vilket är därför det är viktigt att göra mitt jobb. Så kommer det alltid att vara för egot i mig ger aldrig upp.

Kan du se det som är utanför dig själv och det som är innanför dig själv och förstå skillnaden? 

Idag är en dag jag turistar i det som är utanför mig själv för att i kväll komma hem till det som är innanför mig själv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948