Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 17 maj 2016

Ny boll- alltid en ny boll

Jag spelar volleyboll och jag har gjort detta under en många många år. Jag kan med bestämdhet säga att våra förutsättningar för att vinna idag är mer beroende på vår sinnesstämning än vår träning. Träningen visst har det viss betydelse för att sätta rutiner och skapa säkerhet men i den typ av spel vi har idag som handlar om att spela i en lägre division i korpen med män som mer gör det för att det är kul och att det är en god vana än något annat, så är det vårt sinne som styr vår framgång till största del. Sinnet att känna oss som förlorare och misslyckade eller sinnet att känna oss som möjliga vinnare. 

Jag gjorde ett experiment en match och sa att vi kommer att vinna denna match om ni gör som jag säger. Jag är inte den som är bäst på taktik och strategier men jag vet hur vi kan ändra vårt sinne. Lagen var jämbördiga och vi skulle ha en chans att vinna men som tidigare fanns det risker att vi skulle tappa fokus och inte orka ända fram på grund av vår negativa hållning till oss själva och vårt eget spel.

Mitt arbete denna match var att se till att alla bollar var bra bollar och att allt vad vi gjorde var bra även i stunder där vi själva visste att det inte var så. Vi skulle se till att odla positiv känslor i oss hela tiden och inte tillåta att några negativa tankar kom över oss. Som spelare sprang jag runt och spred positiva ord hela tiden allt i syfte att boosta oss själva. Alla bollar var bra bollar och varje ny serve var en ny boll. Släppa allt gammalt även det som hände för en bråkdel av en sekund sedan. Inget negativa tankar skulle få förstöra våra chanser. I varje stund släppte vi de gamla bollarna som redan var döda för att fokusera på de nya bollarna.

Hela laget drev på och ingen sa något negativt under hela matchen. Alla fokuserade på att döda alla negativa tankar. Mycket riktigt så vann vi matchen med bra marginal bara genom att acceptera att vi inte skulle tillåta negativa tankar komma över oss. Alla och var och en visst när de gjorde något som var tokigt eller fel och det var då de andra i lagets uppgift att se till att dessa negativa tankar snabbt kom ur varje person som bar på något negativt från sitt eget spel.

Det är alltid de nya bollarna vi behöver fokusera på, allt som har med dåtid att göra är gamla bollar som det inte är värt att ödsla någon tid på, de kommer ändå inte att ge några nya poäng. Däremot kan fokus på de gamla bollarna innebära att jag får fler nya gamla bollar som ger poäng till det andra laget.

Hur många gamla bollar fokuserar du fortfarande på?

Idag är en dag jag fokuserar på de nya bollarna som är i spel och släpper kontakten med alla de gamla bollarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948