Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 24 maj 2016

Mitt komplicerade förhållande till kvinnan

Jag har haft ett komplicerat förhållande till kvinnor. Det har historiskt varit förälskelse, samhörighet och förståelse. Det har handlat om jämlikhet, beskydda och samhörighet. Det har handlat om modern, älskarinnan och bekymmer. Det har handlat om offret och ilskan.

Kvinnan har symboliserar något som jag haft ett komplicerat förhållande till i min uppväxt som jag sedan fört med mig genom livet i gemenskap och samarbete med kvinnor men också negativa frustrerade känslor i sådant som aldrig hände och den utsatthet det innebar.

Först senare har jag kunnat se att det smugit sig in gamla känslor kopplat till min mammas sätt att ta hand om sig själv, som jag ogillat och den frustrationen har jag på något sätt tagit ut på de kvinnor jag mött. Symboliskt men ändå på ett sätt markerat min position i förhållande till dessa kvinnor. 

Givetvis handlade allt detta, inte alls om kvinnorna i sig utan det handlade om mig och de kvinnor jag valt eller låtit mig bli attraherad av. Jag har sökt efter kvinnor som påminde mig om min historia och i det åter upplevt gamla känslorna i olika former. Vissa mer andra mindre en del inte alls. Kvinnor som varit bestämda och kvinnor som varit precis dess motsats. Kvinnor utan egen tydlig vilja och kvinnor som precis vetat vad de ville ha. Jag har hittat kvinnor som ville ha min hjälp precis som det jag upplevde i min uppväxt. Det har både varit en attraktion men också en frustration och en tristess.

Alla vi män, eller i alla fall många har ett komplicerat förhållande till modern, madonnan och horan. Det är oerhört komplex och har sin grund i både den egna upplevelsen i barndomen men också vilken mans- och kvinnobild vi har i samhället. Allt detta blir styrande och påverkar både mannen och kvinnan. Det finns motsatser som blir så svårt att förhålla sig till, att både se sin egen mamma och den romantiska kärleksfulla bilden kopplat till kontrasten och den mer sexuella upplevelsen. Ämnet är stort och allt detta har en oerhörd stor betydelse för hur jag som man förhåller mig till mina egna grundvärderingar och hur det direkt, på ett eller annat sätt påverkar min relation till mig själv, till andra män och till andra kvinnor.

På vilket sätt påverkar din historia ditt förhållande till män och kvinnor idag och i din egen möjlighet till en kärleksrelation? 

Idag är en dag jag ser mina likar, både män och kvinnor fritt från mina gamla värderingar, minnen och upplevda känslor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948