Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 28 oktober 2013

Relation

När jag går in i en partnerrelation behöver jag först se att jag har allt redan. Förstå att det jag behöver redan finns inne i mig. Jag kan inte få något av någon annan jag kan bara dela något med någon annan. 

När jag går in i en relation behöver jag vara klar över mina egna syften. Vad ska relationen lösa? Vill jag ge eller är det något jag vill ha?  Vad vill jag ha och löser relationen det? Är det kärlek i mig som styr dit eller är det något annat? Vad är mina bakomliggande syften? 

Är det en gammal strategi som fört mig till denna relation eller är det mitt uppvaknande jag och en ny strategi?  

Ensamhet, någon hemma, hjälp, sex, dålig självkänsla, någon att ta hand om ja vad är det som styrt mig till relationen. Är det kärlek? Brinner det i kroppen av kärlek? Vilken längtan har jag. Längtan av bekräftelse, ruset i förälskelsen eller föreningen med någon annan?

Vad kan jag dela med mig i relationen och vad har jag över jag kan ge? 

Tillåter jag att det får vara ett jag, ett du och ett vi? Kommer det in ett ägande i den andra eller kommer vi att ha en fri relation på det sättet att jag inte kan, ska eller vill bestämma över den andra?

Kommer jag att kunna stödja den andra i sitt beslut utan att jag lägger mig i? Kan jag se den andra växa? Kommer vi att kunna dela mål i livet? Ska det bli på mitt sätt eller den andras eller finns det en tredje väg? Kanske en fjärde?

Hur vill jag ha det? Leva ihop, särbo, sambo, iblandbo. Har jag varit tydlig med vad jag vill? 

Det är egentligen nog med att ha koll på sig själv, i en relation särskilt om det är en kärleksrelation gäller det att få relationen att fungera också. En egen dimension i dimensionen. 

Jag vet vad jag gjorde fel innan. Hade helt felaktiga syften och hade rädslor som styrde mina relationer.  

Har du koll på din relation du haft, den du har, den du önskade du hade eller den du kanske är på väg in i? Svaret på frågan varför?  



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948