Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 1 oktober 2013

Lugnet i mig

När jag förstår att det som skapas runt omkring mig inte var och är elaka attacker utifrån, otur eller dumma människor. När jag förstår att allt som sker runt omkring mig, när jag påverkas av det, har en grund i mig. När jag förstår hur att separera mig själv från omvärlden och säga att jag är jag och jag har allt, och det som sker utanför mig antingen är en produkt av mig eller påverkar mig men definitivt inte är jag. När jag förstår att det som finns utanför mig inte har med mig att göra. När jag förstår att jag är lika mycket värd som alla andra, precis alla andra och alla andra är precis lika mycket värd som jag. När jag slutligen fattat att allt som gäller mig kan jag påverka på något sätt. Påverka antingen med att förstå att det inte har med mig att göra eller påverka genom att förhålla mig till det som sker. När jag förstår att de känslor jag vill ha kan jag styra helt själv eftersom känslorna kommer inifrån mig själv, inte utifrån. 

När jag inser att min historia är något jag valt att bära och min oro om framtiden inte går att göra nått åt förrän det är nutid.

När jag finner full balans mellan mina tankar, känslor och handlingar.

När jag inser att all kärlek jag behöver redan finns och växer i mig. 

När jag förstår och känner allt detta, kan jag känna att det sprider sig ett lugn i mig helt separerat från min omvärld. 

Det lugn som finns i mig strålar också på min utsida.

Kan du känna lugnet i dig och i så fall hur kom du dit? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948