Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 2 oktober 2013

Slösa inte min tid

"Slösa inte din tid på andras problem", så stod det som rubrik i en insändare i dagens Metro. Han visste inte hur rätt han han hade. Insändaren i övrigt missade en djupare mening i detta. Men ack så rätt. Min tid med mig själv är för dyrbar. Jag lever bara detta liv och mitt liv går aldrig i repris. Inte ens den sekund som gick går i repris. 

När jag lägger för mycket energi på andra så tappar jag fokus på mig själv. Jag ska lösa andras problem, har åsikter om vad andra gör, lägger mig i hur andra ser ut och är. Allt för att minska ljusets sken på mig själv. Enklare ja visst då behöver jag inte se mitt egen byk och jag missar tyvärr att se mina egna förmågor.

När jag fyller min energi med sådant som finns utanför mig själv fyller jag också mig själv med främlingskap och missar mina egna dagliga insikter om mig själv och det i min omgivning som kommunicerar med mig.

Jag missar att föra mig själv framåt i min egen utveckling. Jag missar att utvecklas.

Jag missar däremot inte att fortsätta mata mitt ego genom att att ha fokus på vad andra har, eller inte har. Ha fokus på vad andra gör eller inte gör. Jag ha en massa åsikter för att stärka mitt ego och minska värdet på mig själv.

När jag skapar ett liv där jag själv är i balans i mig själv får det som sker utanför mig själv mindre betydelse. Min uppgift handlar mer om att förhålla mig till det som sker utanför så att jag fortsätter att vara i balans och sätter mig själv, mitt jag i centrum. Det är enbart på det sättet jag kan förändra världen, genom att förändra mig själv inte genom att förändra världen. 

Hur ser ditt fokus ut? Hänger du för mycket utanför dig själv eller kan du se att allt börjar med dig? Hur gjorde du för att komma dit?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948