Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 30 mars 2016

Attraktion och syfte

Det går inte en sekund som jag inte är medveten antingen dolt medveten eller öppet medveten om vad jag gör. Allt jag gör har syften, syften som är kopplade till något jag attraheras av och vill. Bra saker och kanske mindre bra saker. Syftena kan vara dolda eller öppna men det finns alltid syften och dessa syften styr mina handlanden. 

Vill jag förändra mina handlanden behöver jag se över det jag attraheras av och vilka syften jag har. 

Att veta vad jag vill är ett bra sätt och en bra början att bli klar över mina syften och det jag attraheras av för att göra mig själv medveten. Genom att tydliggöra vad jag vill kan jag också forma min attraktion och mina syften utifrån det jag vill vilket förhoppningsvis också leder mig dit jag vill. 

För att ta reda på vad jag vill behöver jag arbeta med vad jag tänker att jag vill och vad jag känner att jag vill. Det är inte självklart att det är samma sak. Först när jag reflekterar över mina känslor omkring olika saker öppnar jag upp möjligheten att se mina syften och det jag egentligen attraheras av. 

Låt mig ta några exempel:

I en relation där den andra partnern har en beroendeproblematik och detta skapar ett medberoende som blir destruktivt för båda parterna agerar den som är medberoende på ett sätt som också blir destruktivt, troligen för att den medberoende har ett syfte till att hon vill vara medberoende för att hon vill bli omtyckt, älskad och sedd vilket sker genom att ta hand om den andre samtidigt får det andra negativa följder.

Om min partner säger att hon inte vill gå ut och jag bestämt säger att jag vill och min partner samtidigt inte vill vara själv kommer detta troligen att innebära att partnern kommer att följa med ut eftersom hennes inre syfte är att slippa vara själv trots att hon inte ville gå ut.

Jag själv utsatte mig för situationer där jag tappade respekten för mig själv och förstörde relationer jag hade just på grund av att mina inre syften var att inte respektera mig själv eftersom jag inte blivit respekterad tidigare i livet. Jag fortsatte att göra som andra gjort med mig vilket ledde till att jag blev respektlös mot mig själv och andra.

Hur har du koll på dina egna syften? har du koll?

Idag är en dag jag är uppmärksam på varför jag gör som jag gör.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948