Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 24 mars 2016

Jag vill vara givmild

Jag har hjälpt andra på många sätt men jag har också varit snål och inte varit den givmilda människa jag någonstans önskar jag skulle vilja vara. Det har varit något i mig som gjort mig snål och beräknande och jag kan se hur jag haft bakomliggande syften. Det har varit i syfte att få inte för att ge.  Detta besvärar mig mer och mer men samtidigt känns det skönt att jag kan se det i mig själv istället för att se det i andra.

Jag vill inte vara ett offer som hjälper för att jag är beroende eller måste. Jag vill inte vara en hjälpare som förringar mig själv.Jag vill inte vara en som hjälpare för att få något annat. Jag vill inte vara någon som är snål.

Jag vill bara vara givmild och generös både mot andra men också mot mig själv.

I stunder kan jag känna att jag har haft och kanske har en strategi som handlar om att få för att jag annars kommer att ha brist på något. Det är lite som när jag var barn att alltid se till att få största biten när det var aktuellt att dela på något.

Det är som jag fortfarande bär med mig den typen av sätt att se på saker och ting och att det dyker upp i mig när jag minst anar det. Jag har en egen definition på vad som är rättvist och jämlikt.

Sedan några år tillbaka har jag fått lära mig att träna på att saker och ting inte blir på mitt sätt och att det inte finns en självklarhet när det gäller att allt ska bli lika eller ens rättvist.

Jag har länge tänkt på att det finns en naturlag som kommer att ge mig de utmaningar jag behöver när jag är mogen att möta detta. När det gäller denna fråga är det precis så det har blivit.

Har du rätt för att bli givmild och ge mer än att få utan att du känner att du offrar något och att du ger för att ge inte för att få?

Idag är en dag jag ger bara för att jag vill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948