Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 13 mars 2016

Det bara är så och det är ok

När jag låter mig styras av mina tankar från förr hindrar jag mig själv att vara närvarande. Jag blir någon från förr. Någon som jag egentligen inte känner igen idag men som jag är van att vara. 

Styrd av mina gamla rädslor kommer jag ingen vart. Då blir det som förr. Då parerade jag det som var och styrde eller senare försökte styra saker så att det blev på mitt sätt. Jag jagade kontrollen i tron att jag skulle undvika rädslorna. 

Varje dag händer detta på ett eller annat sätt. Det går på automatik. Det är som ett par fötter som gärna kliver i ett par väl ingångna skor. De kanske inte alltid är bra för mig men de sitter så bra och skaver inte alls, de knappt känns att de är på. 

Jag kliver i att snacka för mycket vilket varit uppenbart de senaste dagarna för mig. Jag kliver i att jag blir sur eller reagerar instinktivt på motgångar. Jag tar saker och ting alldeles för allvarligt vilket riktigt suger. Jag ljuger vilket i och för sig avtar och kanske rentav upphört för det besvärar mig. Jag kliver i och jag kliver ur. 

Jag bär på min ilska som jag funderar på om jag ska göra upp med eller låta vara. Ilskan är min kraft och jag har förstått att den finns i mig av en anledning som jag börjar närma mig. Samma kraft kan jag se i andra sammanhang, jag återkommer om detta. 

Samtidigt så är allt detta så enkelt att manövrera. Jag säger det till andra och jag säger det till mig själv varje dag, som en nyckel till befrielse. Släpp taget och låt allt bli som det blir. Särskilt det jag verkligen vill kontrollera.

Låt andra bestämma om det är viktigt för dem. Låt saker och ting bara ske. Vad har jag egentligen att skydda och bevara. Vad får mig att tro att mina lösningar är de rätta. Är inte det bara ett sätt att döma andras lösningar. Så länge jag inte har något att dölja, släpp taget. Igår var det allt men idag har jag inget att dölja. Kanske är det också så att varje tendens att inte släppa taget är ett sätt att hålla mig kvar i min historia och inte släppa på kranen som öppnar flödet till nu. 

Det känna i hela min kropp att ja är bättre en ett nej. Att vill är bättre än inte vill. Att tillåta är bättre än att avvisa. 

Vad behövs för att du ska släppa taget helt och sluta kontrollera för att få det på ditt sätt? 

Idag är en dag jag bara låter dagen flöda och jag låter mig styras av det som är. Idag kommer det att bli en bra dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948