Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 21 mars 2016

Jag behöver byta ut mina dörrvakter

Jag tänker på vad jag äter och jag tänker på vad jag gör med min kropp. Jag är medveten om vad jag har på mig och jag ser till att inte frysa på vintern eller bli för varm på sommaren. Jag dricker vatten för att inte torka ut och jag ser till att få den energi jag behöver att klara dagen. Allt jag gör sker på ett medvetet sätt, för det mesta om det inte är rent autonoma funktioner i min kropp som tar sitt ansvar. Ändå finns det saker som jag verkligen misskött och ibland missköter och som jag inte hanterat på samma sätt som allt det andra. 

Jag är ibland och jag har varit oförsiktig med vilka tankar och känslor jag tillåtit komma in i min kropp. Där har jag inte sorterat alls utan slukat i mig utan förstånd och låtit allt komma in utan någon som helst filterfunktion. Mycket konstigt och samtidigt väldigt avgörande för min egen hälsa.

Negativa tankar, tankar som talar om att jag inget är värd och som ger mig dålig självkänsla, tankar om skuld och tankar om skam. Tankar och känslor som handlar om min historia eller oro om min framtid men sällan tankar som handlar om det som sker här och nu.

Jag har matat in både bra och mindre bra saker men framför allt tillåtit att det som varit mindre bra för mig, både att få komma in och stanna kvar.

Utanför mig själv varje dag formerar sig en massa olika tankar och känslor som vill söka sig sin hemvist hos mig. En del har hittat små genvägar eller har små egna visum för att ta sig in till mig. De sistnämnde har en förmåga att till och med vara VIP och smiter förbi i kön. Särskilt sådana jag under åren låtit mig bli attraherade till i mitt undermedvetna. De bara smiter förbi och tar sin egen plats med den konsekvens att andra positiva tankar och känslor inte riktigt får plats för att visa vilka de är. De positiva tankarna är inte så vältaliga, saknar oftast VIP eller visum och har lite svårt för att hävda sig jämfört med alla de negativa tankar som surrar i luften och rör sig omkring mig.

Jag behöver se till att byta dörrvakt eller rent av dörrvaktsbolag. Jag behöver se över hur denna rekrytering går till så jag får den filtrering jag vill ha i dörren så att rätt gäster kommer in i mig. Positiva och goda tankar, kärleksfulla och goa känslor. Jag tror att mina dörrvakter behöver vara klädda i rött och ha särskilda glasögon som varken ser eller är beredd att visa in det som är svart och uppenbarligen inte är bra för mig. Mota bort de där det står "Brist på kärlek" i pannan på.

Hur ser dina dörrvakter ut? Gör dessa sitt arbete eller behöver de bytas ut?

Idag är en dag jag lyssnar och är uppmärksam på det positiva.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948