Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 11 mars 2016

Livet krånglar ibland

Det är så ibland i våra liv. Det krånglar. Det krånglar mycket och det krånglar lite. Flera gånger i följd ibland, ibland bara någon enstaka gång. Ibland krånglar det hela tiden som om det ena följer av det andra. Det blir som en serie av händelser och det verkar som det ena beror på det andra och aldrig tar slut. Ja det krånglar med andra ord. 

Jag mins inte att det krånglade så mycket i min ungdom. Det var mer ett tillstånd att det inte var enkelt och jag vande mig vid det krånglet. Det blev en del av mig. I slutet av min skilsmässa var det ordentligt krångligt och då kunde jag tydligt känna hur jag själv hade krånglat till det riktigt ordentligt. Det var superkrångligt och det kändes som det aldrigt skulle ta slut. Jag hade verkligen krånglar till det. 

Men saker har ett slut och något nytt börjar. Ibland blir det än mer sämre innan det vänder och blir bättre. Det är en viktig notering. 

Just att det krånglar är också en möjlighet för det är just i dessa stunder som vi hittar nya vägar. Det gäller bara att vara uppmärksam på att det är på detta sätt. Det gäller att se det, för då kommer det att ske. 

Jag hittade nya vägar och en av dessa vägar är att jag idag sitter och skriver om just detta här. Jag hittade nya vägar och hittar ständigt. Den känslan tog tid att finna men jag är övertygad om att det är på detta sätt och fortsätter att övertygas. Men Gud vad jag letade innan jag förstod att det handlade om att se det som redan fanns i mig. 

Krånglar det för dig ibland och vad gör du med det? 

Idag är en dag jag accepterar att det krånglar för det har något gott med sig. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948