Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 26 mars 2016

Inget har betydelse om vi inte vill

Jag kan lyssna på andra och smida planer. Jag kan leta i mitt inre och ha vilka insikter som helst. Men har jag inte viljan  att förändra därifrån jag står och har ett mål är det inget värt att ens försöka. Försök kommer enbart att leda till ytterligare sätt att öka på misslyckandekonto. 

Allt står där och väntar framför oss men vi måste vilja gå dit och hämta det vi vill ha och för att hämta det vi vill ha behöver vi veta vad vi vill ha. 

Det är meningslöst att sätta sig i en taxi om vi inte vet var vi ska. Speciellt om vi enbart vet var vi inte vill åka.

Allt är möjligt och inget i hela världen hindrar oss. Det som är omöjligt tar bara lite längre tid. Men vi måste veta vad vi vill. 

Kanske vet du inte vad du vill med livet men du kanske vet vad du vill ha till frukost. Vilken är din bästa frukost? En kopp tee och en smörgås eller du kanske inte äter frukost? Eller är det så att du vill äta frukostbuffé? Vad hindrar dig att just göra det du vill? Ta den frukost du vill ha?

När du är klar med detta, vad vill du sedan? Läsa en bok, gå ut med hunden, gå på stan och titta på människor eller ligga på soffan en solig dag. Vad du än väljer så välj det du vill för att du vill. Väljer  du inte medvetet kommer det du valt omedvetet att bli det du valt.

Om du inte vill något så är det det du vill.

Allt börjar och slutar med detta. Ska du leva eller dö? Leva betyder att man vill något som skapar liv att dö handlar om att inte finnas mer och då är det det vi vill. Vi vill alltid något och har idéer om att det vi vill är lösningen på något. Så vad är det du vill? 

Så länge jag inte vill något väljer jag att vara ett offer vilket är precis det ditt undermedvetna vill.

Allt, precis allt det vi attraheras av är det som kommer att uppfyllas. Det är därför placeboeffekten är så stark. 

Väljer du medvetet eller omedvetet? Vet du vad du vill i stort och smått? Jag vet att du vill en massa men vad vill du egentligen? 

Idag är en dag jag väljer att göra medvetna val. Jag lyssnar på vad jag känner och tänker och jag gör medvetna val. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948