Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 16 mars 2016

Skvaller ett sätt att döma mig själv

Jag har bidragit med det själv, jag har varit en del av detta skvaller och jag hör skvaller varje dag. Skvaller om någon annans beteende. Informationen kommer från någon annan till någon annan och ingen av dessa är den det berör. 

Egentligen säger inte detta så mycket alls om den det berör utan mer om de som berörs av det som den som det berör berör. Det handlar om oss själva. Vi bedömer och dömer oss själva.

Hade det varit i all välmening hade den det berör säkert varit med.

Jag har den senaste tiden bevittnat och lyssnat på förtroliga samtal mellan personer som talar om någon annan som inte är med. Samtalen har varit väldigt engagerade och det är lätt att se och höra att det är en sträng i den som kommer med skvallret som antagit en särskild ton och som berör. Det är lätt att stå utanför och se hur tokigt detta blir.

Jag märker mig själv göra samma sak, jag har åsikter om andra utan att säga det direkt till den som det berör och detta sker då ofta kanske alltid när jag själv är i någon slags obalans. När det sker kan jag komma på mig själv göra det och inse hur tokigt det blir. 

Många människor påverkar oss själva på olika sätt. Vi är beroende av människor och människor är beroende av oss. Det kan handla om situationer i familjen, på jobbet, fritiden och på en mängd andra sätt. När vi själva känner att vi behöver hävda oss för att visa vår styrka eller förändra vår position eller kanske enbart när vi känner ett underläge är det så lätt att ta till skvaller som ett vapen. Skapa fördelar och få snacka av sig. Problemet är bara det att vi genom skvallret skadar någon annan. 

Går du med skvaller eller är du en sådan som lyssnar på skvaller? Varför gör du det i såfall? 

Idag är en dag jag inte ska döma andra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948